Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă din aluat opărit cu cașcaval și bacon pe care a denumit-o "Rulada "Mariuca"".
Ingrediente pentru rețeta de ruladă din aluat opărit cu cașcaval și bacon
Mod de preparare pentru rețeta de ruladă din aluat opărit cu cașcaval și bacon
Punem laptele la fiert, adăugăm untul și sarea, iar când untul s-a topit și lichidul începe să clocotească, tragem vasul de pe foc, adăugăm toată făina și amestecăm intens până obținem o compoziție omogenă. Lăsăm compoziția să se răcească 10-15 minute, apoi încorporăm, pe rând, ouăle.
Tapetăm tava de la aragaz cu hârtie de copt, întindem compoziția în ea și o coacem pentru 20 de minute la 200 de grade cu ventilație, de preferință.
Scoatem tava cu aluatul de ruladă din cuptor și întindem peste aluat cât este fierbinte, cașcavalul ras și baconul, cuburi mici, trase ușor la tigaie. Presărăm și puțin chimen și rulăm strâns. Lăsăm ruladă din aluat opărit cu cașcaval și bacon să se tempereze, apoi o porționăm și o servim alături de o salată din baby spanac cu avocado și rodie, plină de vitamine și culoare.
Poftă bună!