Antena Căutare

Reteta: Ciorba de burta

Pentru fanii ciorbei, le-am pregatit astazi o surpriza: ciorba de burta.

Ingrediente pentru rețeta de ciorba de burtă:

5l de apa
500g burta de vita prefiarta
2-3 oase de vita
1 telina cu frunze
1 ou
zeama de ½ lamiae
2 morcovi
1 ceapa mare
1 pastarnac mic
300ml de smantana lichida

Mod de preparare pentru rețeta de ciorbă de burtă:

1. Se pune apa la fiert impreuna cu oasele de vita. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul mai mic si se indeparteaza spuma de la suprafata de cate ori este nevoie. Intre timp, se spala si se curata legumele. Se fierb oasele aproximativ o ora.

Citește și: Ciorbă de burtă servită cu pâine de casă

2. Se scot oasele din supa, se adauga burta si se fierbe aproximativ 20 de minute, apoi se adauga legumele intregi sau taiate in bucati mari.

3. Se fierbe burta pana cand se patrunde usor cu furculita; se scot legumele dupa ce au fiert (se testeaza tot cu furculita).

4. Se stinge focul, se taie burta fideluta si se adauga la loc in supa. Se prepara liezonul dupa ce a mai scazut temperatura supei. Se amesteca intr-un castron galbenusul cu smantana lichida, apoi se dilueaza treptat cu cate un polonic de supa. Cand amestecul devine omogen, se toarna in oala cu supa si se mai da o data in clocot.

Citește și: Ciorba de burtă delicioasă. Rețeta tradițională românească cu smântână

5. Se stinge focul, apoi se acreste cu zeama de lamaie, dupa gust. Se serveste cu ardei iute, otet si usturoi zdrobit.

Poftă bună!

Reteta zilei: Salata cu muschi de vita si naut... Desert: Biscuiti cu aroma de cuisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x