Rețetă de prăjitură cu mere fără coacere este ideal pentru gospodinele care sunt în căutarea unui desert rapid, gustos și ușor de pregătit. Acest preparat dulce salvează orice situație, mai ales atunci când invitații sunt capricioși sau apar pe neașteptate.
Acest desert combină prospețimea merelor cu textura delicioasă a budincii și baza pufoasă, rezultând un echilibru între gust și aspect. Până și cei mai pretențios membru al familiei va fi impresionat de această rețetă ce îi va aduce aminte de copilărie.
Este o prăjitură care poate fi mâncată în orice perioadă a anului și ușor de adaptat după gustul fiecăruia. Aceasta poate fi făcută mai dulce sau să i se adauge un ingredient surpriză pentru a părea și mai complexă.
Citește și: Pulpă de miel la cuptor, reţeta turcească. Ce condimente speciale îi dau un gust aparte
Indiferent de cum este personalizată, rezultatul final va fi cu siguranță unul de succes. Prăjitura cu mere fără coacere rămâne un preparat ușor de făcut la care gospodinele apelează atunci când vor să își stăpânească pofta de dulce.
Rețetă prăjitură cu mere, fără coacere: Ingrediente și mod de preparare
Prăjitura cu mere este desertul care pare modest la prima vedere, dar cucerește cu fiecare linguriță. Desertul completează perfect atmosfera unei mese în familie, aducând o stare de bine.
Ușor răcită, servită cu un strop de scorțișoară deasupra sau alături de un ceai de plante, prăjitura de mere fără coacere devine un adevărat subiect de discuție.
Ingrediente pentru prăjitura cu mere fără coacere
Pentru a face prăjitura cu mere este nevoie de următoarele ingrediente:
• 1 kg de mere rase;
• 600 ml apă;
• 200 g zahăr;
• 1 plic zahăr vanilat;
• 2 lingurițe scorțișoară;
• 120 g budincă de vanilie (praf);
• 200 ml apă (pentru budincă);
• 36 de biscuiți simpli;
• frișcă bătută;
• 30 g ciocolată rasă.
Mod de preparare pentru prăjitura cu mere fără coacere
Pentru început se pune într-o cratiță 600 ml de apă, zahărul, zahărul vanilat, scorțișoara și merele rase. Se lasă la fiert aproximativ 5 minute până când merele încep să capete un aspect moale și să elimine sirop, conform click.ro.
Într-un bol se amestecă praful de budincă cu 200 ml de apă. Compoziția se toarnă peste mere și gătește la foc mediu. Se lasă la fiert până se obține o budincă groasă. De altfel, se amestecă des.
Următorul pas se rezumă la punerea biscuiților într-o tavă cu dimensiunile aproximative 19x31 cm. Peste aceștia se toarnă jumătate din amestecul de mere cu budincă. Se repetă procesul cu biscuiții și compoziția.
Citește și: Rețeta delicioasă de prăjitură Gerbeaud. Desertul cu multă nucă care va deveni preferatul familiei
Desertul trebuie să stea cel puțin 30 de minute la frigider, iar mai apoi se pune peste ultimul strat de biscuiți frișcă bătută și se mai adaugă ciocolată rasă pentru un aspect mai atrăgător. Este recomandat să fie lăsată peste noapte la rece, iar a doua zi poate fi consumată sub forma unui tort de mere. Poftă bună!