Căutare Live

Nu-ți mai hrăni copilul cu așa ceva! Mic-dejunul, un amestec de E-uri şi aditivi: Ce conțin, de exemplu, crenvurștii

În ultimii zece ani, alimentele pe care le punem pe masă nu au devenit neapărat mai sănătoase. Iar crenvurştii sunt cel mai bun exemplu. Un studiu realizat în perioada 2009 - 2017 arată că aceste mezeluri conţin mai multe E-uri şi de două ori mai mulţi aditivi.

În ultimii zece ani, alimentele pe care le punem pe masă nu au devenit neapărat mai sănătoase. Iar crenvurştii sunt cel mai bun exemplu. Un studiu realizat în perioada 2009 - 2017 arată că aceste mezeluri conţin mai multe E-uri şi de două ori mai mulţi aditivi.

Totul este perfect legal. Pentru că producătorii pot alege dintr-o listă de vreo 400 de substanţe chimice permise în Uniunea Europeană.

Crenvurştii sunt printre cele mai cumpărate mezeluri de către Români, şi printre cele mai ieftine. Deşi compoziţia lor este stabilită de un regulament european, asta nu îi face neapărat sănătoşi.

În 2009, din lista de peste 400 de E-uri permise în alimentaţie, producătorii din România foloseau, în medie, doar 5 substanţe pentru prepararea crenvurştilor. Lor li se mai adugau, tot în medie, zece aditivi pe produs. Cum arată lucrurile după aproape 10 ani? Mâncăm mai prost. Iar legea o permite.

Alertă generală în România! 40 de morți! Bilanțul a fost anunțat de autorități! Atenție, NU este vorba de gripă!... Acestea sunt alimente care ne ajută să diminuăm stresul. Sunt ieftine și gustoase...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri