Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să încercăm rețeta ”Crostata picantă", o nebunie de preparat cu cartofi, ceapă, mozzarella, roșii cherry și aluat fraged.
Ingrediente pentru rețeta Crostata picantă
Mod de preparare pentru rețeta Crostata picantă
Se tapetează o formă de tort de 28 cm cu aluatul fraged, formând margini laterale de 2-3 cm.
Ceapa roșie se toacă solzișori, se amestecă cu puțină miere, cimbru, puțin oțet balsamic și se dă la cuptor pentru 30 de minute, la temperatură medie.
Cartofii se fierb, se curăță, se taie cuburi și se amestecă cu spanacul și ceapa caramelizată. Totul se condimentează cu sare, piper, boia de ardei și chili.
Se adaugă această compoziție peste aluatul din tavă, se presară deasupra roșii cherry și mozzarella, iar din restul de aluat se crează un grilaj deasupra care se unge cu gălbenuș de ou.
Crostata picantă se coace la 10 de grade pentru 40-45 de minute.
Se servește cu salată verde.