Este o ciorbă mai specială, cu multă carne de porc afumată, iar legumele proaspete, înlocuite cu multe murături: castraveciori, varză și gogoșari.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciorbă de afumătură și murături:
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Ciorbă de afumătură și murături.
Se toacă ceapa mărunt, se porționează carnea de porc și se trag împreună în ulei, direct în vasul în care va fi preparată ciorba.
Se adaugă varza murată, tocată și se completează cu apă fierbinte.
Se fierbe ciorba până când atât carnea cât și varza sunt pătrunse, iar cu 15 minute înainte de a stinge focul, se adaugă gogoșarii tocați, castraveciorii tocați și puțin tarhon.
Tot înainte de a stinge focul, cu 5-6 minute, se drege ciorba cu gălbenușurile amestecate cu smântâna și se mai asezonează gustul și cu puțin piper.
Este o ciorbă foarte gustoasă, acrișoară de la murături și plăcut aromată de la tarhon.
Poftă bună!