Antena Căutare
Logo show

Rețeta Zilei - Neatza cu Răzvan şi Dani. Confit de gâscă cu dulceaţă picantă de gutui și garnitură de orz

Gustul pupelor de gâscă va fi înnobilat de o combinație de arome și gusturi delicioase de la gutui asortate cu ardei iute și mentă, ce vor delecta papilele la maxim.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Confit de gâscă cu dulceaţă picantă de gutui și  garnitură de orz:

1 kg pulpe de gâscă 150-200 gr untură de gâscă 3-4 gutui 250 gr zahăr 1-2 ardei iuți, roșii frunze de mentă sare și piper pentru garnitură: 250 gr orz 1 ceapă roșie 1 l supă de pasăre 1 lingură untură de gâscă, sau unt 400 gr aluat foietaj

Cum preparăm Rețeta Confit de gâscă cu dulceaţă picantă de gutui și  garnitură de orz.

Pulpele de gâscă, asezonate cu sare și piper, se așază într-o tavă cu untură de gâscă, câteva felii de gutui și mentă. Se dau la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 2 ore.

Pentru servit, se prepară o dulceață din gutui cu zahăr, în care se adaugă și 1-2 ardei iuți, roșii.

Pentru garnitură, se călește în untură de gâscă, o ceapă tocată mărunt, apoi se adaugă orzul bine spălat în mai multe ape și se completează cu supă de pui, sau supă de legume. Se fierbe orzul până absoarbe toată supa și se asezonează cu sare și piper.

Pulpele de gâscă se servesc cu dulceață de gutui și ardei iute, alături de garnitura de orz, gustoasă și sănătoasă.

Poftă bună!

Luni, 10.02.2020, 08:31
x