Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de friptură cu parfum de toamnă din ceafă de porc cu garnitura de legume
Ce ne trebuie pentru rețeta Friptură cu parfum de toamnă:
Rețeta Friptură cu parfum de toamnă - Mod de preparare
Se condimentează ceafa de porc cu sare, se rumenește pe toate părțile, apoi se prepară înăbușit, la foc încet, într-un vas cu puțin ulei. Se adaugă și cățeii de usturoi cu coajă cu tot. Aceștia vor aromatiza plăcut friptura. Se mai adaugă și o crenguță de cimbru, pentru un plus de aromă. Friptura de porc se prepară cam într-o oră și 30 de minute, timp în care se mai stropește cu apă fierbinte, din când în când, pentru a deveni fragedă. Se asezonează spre final cu sare șipiper.
Separat, în alt vas, se călesc legumele tocate grosier, asezonate cu sare, piper și cimbru, iar acestea vor constitui garnitura la friptură.