Placinte sarate cu branza si ciuperci
Vladutz gateste: "Placinte sarate cu branza si ciuperci"
Mod de preparare:
Dizolvati drojdia si zaharul in lapte. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini, apoi lasati-l la dopsit acoperit cu un propop, pentru cel putin o ora, ca sa dospeasca.
Pentru umplutura: se taie ciupercile felii mici si se caleste ceapa tocata in ulei pana se inmoaie putin. Apoi se adauga usturoiul strivit si se mai continua calirea inca un minut sau doua. Se adauga apoi ciupercile, se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi. Se calesc pana se evapora sucul care-l lasa si incep sa se rumeneasca usor. Se iau de pe foc si se lasa la racit complet. Apoi se adauga branza sfaramata cu furculita si se amesteca bine.
Impartiti aluatul dospit in vreo 8 bucati egale, faceti apoi bilute din fiecare bucata si apoi le asezati pe masa de lucru, puneti o folie deasupra si apasati cu fundul unei farfurii pana obtineti un disc rotund si subtire.
Pe jumatate de disc asezati cam 1 lingura de umplutura, acoperiti cu jumatatea de aluat goala si apoi sigilati placinta cu dintii unei furculite, astfel incat sa creati o forma de semicerc.
Asezati toate placintelele obtinute pe tava cu hartie de copt, ungeti cu ou batut cu 2 linguri de lapte si intepati placintelele deasupra cu dintii unei furculite.
Dati la cuptor la 200C pentru aproximativ 40 minute. Dupa care le puteti servi.
Ingrediente:
Aluat
250 gr faina alba
1/2 plic drojdie uscata
125 ml lapte caldut, preferabil cu grasime mai mare
2 oua proaspete
1 lingura ulei de masline
1 lingurita zahar brun
1 lingurita sare
Umplutura
500g ciuperci proaspete Champignon
1 ceapa potrivita
1 catel usturoi
cimbru uscat, busuioc sau oregano
100 gr branza cu mucegai albastru
2 linguri ulei masline
sare, piper dupa gust
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Miercuri, 06.10.2010, 10:03