Rețeta Zilei - Neatza cu Răzvan şi Dani. Pui cu smântână, o rețetă tradițională
Este una dintre cele mai gustoase rețete cu carne de pui, pe care orice gospodină ar trebui s-o prepare, măcar odată!
Ce ingrediente ne trebuiesc pentru Rețeta Pui cu smântână:
1 kg pulpe de pui
sare și piper
ulei
1 ceapă
400 gr smântână fermentată
puțin unt
mălai
frunze și floare de mărar
cepșoară
Rețeta Pui cu smântână - Preparare
Pulpele de pui se masează cu puțin ulei, se condimentează și se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, să se pătrundă pentru 3/4.
Între timp se prepară sosul. Se călește ceapa tocată mărunt în puțin unt, se adaugă o linguriță de făină, apoi smântâna și puțină apă. Apoi se adaugă mărarul, atât frunze cât și floarea care oferă o aromă deosebită sosului și un gust mai intens. Se adaugă și pulpele de pui rumenite și se mai fierb pe foc aproximativ 10 minute.
Deliciosul Pui cu smântână se servește cu mămăliguță în care se adaugă puțin unt.
Poftă bună!
Luni, 11.11.2019, 08:26