Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă de tort de bezea în culorile primăverii, pe care l-a denumit „Mulțumesc, iubită mamă”.
Ingrediente pentru rețeta de tort de bezea în culorile primăverii
Mod de preparare pentru rețeta de tort de bezea în culorile primăverii
Pentru două blaturi de bezea cu diametrul de 22 cm, albușurile se mixează spumă presărate cu puțină sare. Se adaugă, treptat, zahărul și se obține o bezea fermă în care se adaugă și câteva frunze de mentă și puțin colorant verde. Bezeaua se întinde uniform în formele de copt tapetate cu hârtie pergament. Blaturile de bezea se coc lent la cuptor, la 120 de grade, pentru aproximativ 2 ore și 30 de minute.
Pentru umplutură se mixează frișca naturală până devine fermă, spre final adăugând și zahăr după gust. Se împarte frișca în două părți. Într-o parte se adaugă 2 picături de colorant roșu și fructe tăiate în cuburi mici, iar în cealaltă parte se adaugă 2 picături de colorant albastru.
Peste primul blat de bezea se întinde frișca roșie cu fructe, se așază al doilea blat de bezea, iar deasupra frișca albastră.
Se decorează tortul de bezea în culorile primăverii cu flori și fructe proaspete.
Să vă fie de folos!