Antena Căutare

A avut loc primul deces din cauza gripei aviare H5N2. Ce transmite Organizația Mondială a Sănătății

Bărbatul prezenta semne specifice bolii, deși nu a luat contact cu păsări sau alte animale. Iată ce spun specialiștii!

A avut loc primul deces din cauza gripei aviare H5N2. Galerie
A avut loc primul deces din cauza gripei aviare H5N2. | Shutterstock.com

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat primul deces uman care a avut loc în contextul infectării cu gripa aviară H5N2.

Bărbatul care și-a pierdut viața prezenta simptome specifice bolii și nu a mai putut face față complicațiilor care au apărut.

Citește și: Organizația Mondială a Sănătății, din nou în alertă! Au fost semnalate peste 7,6 milioane de cazuri de febră dengue în 90 de țări

Iată în ce țară a avut loc decesul și de recomandă specialiștii!

Articolul continuă după reclamă

A avut loc primul deces din cauza gripei aviare H5N2

Primul caz uman de gripă aviară H5N2 care a fost confirmat în laborator s-a stins din viață din cauza simptomelor care nu s-au ameliorat în ciuda eforturilor depuse de medici.

Bărbatul avea 59 de ani și prezenta semne specifice bolii precum: greață, diaree, dificultăți de respirație și febră.

Defunctul a fost primul caz din lume confirmart cu gripa aviară H5N2 și primul caz de infecție cu H5 raportată în Mexic.

„Acesta este primul caz uman confirmat în laborator de infectare cu un virus gripal A(H5N2)", a precizat organizaţia ONU într-un buletin epidemiologic potrivit Spy News.ro .

Citește și: O studentă credea că a răcit, dar a ajuns să se lupte pentru viața ei. În doar 48 de ore, situația a luat o turnură neașteptată

Organizația Mondială a Sănătății a transmis faptul că victima nu avea antecedente de expunere la păsări sau alte animale, dar că avea mai multe simptome din cauza cărora nu ar fi putut să se ridice din pat timp de 3 săptămâni, potrivit informațiilor oferite de news.sky.com .

Conform Centrelor de control și prevenire a bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, cele mai multe infecții umane până în prezent au avut loc din cauza subtipurilor H5N1, H7N9 și H5N6.

De asemenea, specialiștii menționează faptul că infecțiile pot varia de la om la om, de la absența completă a simptomelor, la boli ușoare și până la cazurile grave care provoacă decesul celor infectați.

Primul caz uman de gripă aviară H5N2 a fost confirmat în urmă cu două săptămâni, pe data de 23 mai 2024, punctul focal național (PFN) al Regulamentului sanitar internațional (RSI) din Mexic raportând la OMS cazul confirmat de infecție umană mortală cu virusul gripei aviare A (H5N2) identificat în cazul unui rezident din Mexic care a fost internat într-un spital din Mexico City.

Pentru un moment încă nu este clară sursa de la care ar fi putut să provină virusul care l-a îmbolnăvit pe bărbat, dar, potrivit who.int. , au fost raportate mai multe cazuri de infecție la păsări de curte în Mexic.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani a dezvoltat primele simptome în data de 17 aprilie 2024, iar la o săptămână distanță a cerut ajutorul medicilor, care din păcate nu au mai putut face nimic pentru el.

Deși cazul pare tulburător, Ministerul Sănătății susține că „nu există niciun risc pentru populație” pentru că nu au fost raportate alte cazuri de H5N2, Organizația Mondială a Sănătății recunoscând că pentru un moment riscul de alte infectări este „scăzut”/.

Citește și: Au fost deblocate 2700 de posturi vacante în spitale și servicii de ambulanță. Marcel Ciolacu: „este a treia decizie similiară”

(P) Dinți lipsa sau inestetici? Află cele mai bune soluții... Câți români vor beneficia de mărirea salariului. Anunț de la Ministerul Muncii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x