„Nu folosiţi în comun ţigări şi băuturi!” Avertismentul emis după ce 13 persoane s-au infectat cu coronavirus

După ce 13 cazuri de infectare au fost asociate cu un grup de prieteni care au consumat împreună băuturi şi ţigări, Thailanda a emis vineri o nouă atenţionare de coronavirus persoanelor care participă la petreceri, informează Reuters.

Avertismentul emis după ce 13 persoane s-au infectat cu coronavirus

Mai mulţi prieteni care s-au întâlnit la o petrecere au fost responsabili de 11 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate joi, aceasta fiind cea mai mare creştere înregistrată în ţară, a declarat Sukhum Kanchanapimai, secretar permanent în Ministerul Sănătăţii.

''A fost un comportament necorespunzător, schimbul de băuturi şi ţigări, şi faptul că nu au fost evitate activităţile sociale după întoarcerea dintr-o ţară cu risc'', a spus Sukhum.

Mama tinerei de 26 de ani, care a mințit și a infectat șase persoane cu coronavirus, sare în apărarea fiicei: „Are probleme mai grave!”

Unul dintre prieteni intrase anterior în contact cu turişti din Hong Kong.

''Nu folosiţi în comun ţigări şi băuturi'', a avertizat Sukhum.

În Thailanda numărul oficial al cazurilor de coronavirus a crescut vineri cu încă cinci, bilanţul total ajungând la 75 de cazuri.

Trei dintre cazurile raportate vineri sunt asociate unui pacient confirmat, care s-a întors din Coreea de Sud şi a mers la o petrecere împreună cu prietenii şi familia printre care se numărau cei trei, înainte de a fi plasat în carantină.

Autorităţile monitorizează starea altor opt persoane asociate acestui caz.

O persoană a murit în Thailanda în urma contractării virusului. Treizeci şi cinci de persoane s-au vindecat şi au fost externate.

China VS America: „Este posibil ca armata americană să fi adus epidemia în Wuhan. Fiţi transparenţi! Faceţi publice datele pe care le aveţi! Statele Unite ne datorează o explicaţie”​

Ultimele știri