Antena Căutare

Câți bani primesc rușii care se înrolează în armată. Cum recrutează Rusia soldați pentru războiul cu Ucraina

Războiul dintre Ucraina și Rusia continua și în a 91-a zi. Conflictul dintre cele două țări a făcut o mulțime de victime. Armata lui Vladimir Putin a suferit pierderi impresionante, motiv pentru au apelat la diferite metode de recrutare a soldaților.

Colaj cu Vladimir Putin și armata rusă Galerie
Războiul dintre Ucraina și Rusia continua și în a 91-a zi. Conflictul dintre cele două țări a făcut o mulțime de victime. | Getty & Profimedia

Vladimir Putin are din ce în ce mai puțini soldați pe care să-i trimită în războiul cu Ucraina. Pentru a trimite forțe proaspete în țara vecină, armata rusă s-a mobilizat și a început să recruteze solați prin diferite moduri.

Sâmbătă, 21 mai 2022, au fost văzute mai multe centre mobile de înrolare ale armatei ruse în orașul siberian Novosibirsk, la o distanță mică de locul în care se va desfășura un semimaraton, potrivit digi24.ro care citează themoscowtimes.com.

„Punct mobil de selecție pentru serviciu contractual”, este mesajul scris de pe unul dintre camioane.

Citește și: Primul interviu al lui Volodimir Zelenski alături de soția sa, Olena, după începerea războiului. Dezvăluirile emoționante

Rusia a suferit pierderi mari pe fronturile de luptă, motiv pentru care oficialii din armata rusă se grăbesc să recruteze solați. Încă de când Vladimir Putin a declanșat războiul, centrele mobile de înrolare au fost văzute în Arhangelsk din nordul Rusiei, Murmansk și la un concert pro-război din Severomorsk. De asemenea, se pare că rușii încearcă să facă rost de noi militari prin intermediul maratoanelor sau concertelor, conform sursei citate mai sus.

Cu câți bani sunt plătiți rușii care se înrolează în armată

Armata rusă oferă o sumă impresionantă de bani rușilor care au terminat stagiile militare și vor să se înroleze. Potrivit unei reclame publicate săptămâna trecută în Tula, un oraș aflat la o distanță de 200 de kilometri la sud de Moscova, persoanele care vor să se înroleze în aramta rusă primesc mai mult de 170.000 de ruble (2.900 de dolari) pe lună, semnând un contract de 3 luni.

De asemenea, un reporter a primit o oferă de nerefuzat din partea unui recrutor din republica Cecenă atunci când a dezvăluit că este interesat să se înroleze în armată lui Vladimir Putin. Acesta i-a oferit un salariu de 300.000 de ruble (5.200 de dolari) pentru prima lună.

Citește și: De ce se teme Vladimir Putin. Unde se ascunde președintele Rusiei și ce reguli stricte le-a impus apropiaților

„În acest moment, armata rusă luptă cu o forță compusă din fragmente de unități pe care le-au lipit laolaltă. (...) Marea provocare pe care o întâmpină este faptul că nu pot să înlocuiască în mod eficient pierderile și că nu au unități pe care să le rotească.”, a spus analistul în domeniul militar Michael Kofman, potrivit sursei citate mai sus.

La începutul lunii februarie, aramata rusă a adus pe frontul de luptă din Ucraina 150.000 de soldați. În prezent, cea mai mare parte a militarilor de atunci și-au pierdut viața în război sau au fost răniți.

Motivul pentru care Vladimir Putin trebuie să își întrerupă de mai multe ori întâlnirile importante. Ce spune un spion b... Fiica lui Vladimir Putin apelează la tehnici de înfrumusețare extreme. Katerina Tikhonova face tratamente bizare în Germ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x