Antena Căutare

Grecia dă liber la turism fără testare obligatorie și carantină! De când și în ce condiții pot merge românii în vacanță

Guvernul din Grecia a anunțat că redeschide treptat turismul începând cu 15 iunie, mai devreme decât era planificat inițial, fără să impună carantină sau teste obligatorii.

Grecia dă liber la turism fără testare obligatorie și carantină! De când și în ce condiții pot merge românii în vacanță
Grecia dă verde la turism fără testare obligatorie și carantină! De când și în ce condiții pot merge românii în vacanță | Hepta

Guvernul elen anunțat și reduceri de impozite pentru a face vacanțele mai ieftine, oficialii din Grecia cerând acum Uniunii Europene să nu-i mai îndemne pe oameni să stea acasă.

„Deschidem cu un sistem și mai puternic, pentru că am consolidat resursele în zonele care vor primi cea mai mare parte a turiștilor, pentru a putea face față fiecărui posibil eveniment”, a spus ministrul turismului, Harry Theocharis, într-un interviu pentru Politico, precizând că deși nu vor fi teste obligatorii, se vor face teste aleatorii.

Theocharis a spus că o vacanță de vară e necesară, după pandemia de coronavirus, și că Grecia este pregătită să ofere această vacanță „fără a pune cetățenii și oaspeții în pericol”.

Cât de important este turismul pentru Grecia

Au existat și voci critice față de anunțul Greciei de a redeschide turismul, pe motiv că e prea riscant, în condițiile în care în Europa se înregistrează în continuare decese din cauza COVID-19.

COVID-19 și-a găsit nașul! Oamenii pe care coronavirusul nu prea îi poate atinge. Epidemiologii sunt uimiți!

Pentru mulți greci, însă, supraviețuirea economică depinde de turism, în condițiile în care a cincea parte din PIB-ul țării vine din turism, iar unul din patru greci lucrează în acest domeniu. În perioadele de vârf ale sezonului turistic, această cifră urcă la 44% din totalul angajaților.

Când ar urma să dispară noul coronavirus, în România! Doctorul Virgil Musta: „Cel obișnuit produce epidemii până în această lună”

Theocharis spune însă că cei îngrijorați de riscuri au subestimat măsurile luate de guvernul elen, deoarece țara își va deschide granițele pentru început doar turiștilor veniți din țările care primesc undă verde de la epidemiologi și de la Agenția pentru Siguranța Aviației din UE, potrivit digi24.ro.

Grecia va relaxa restricțiile din 15 iunie, primind turiști din aproape toată lumea, cu excepția a 35 de țări considerate cu „risc ridicat de transmitere” de către AESA. Pasagerii din aceste țări - care includ Franța, Marea Britanie, SUA, Spania, Italia, Belgia, India și Africa de Sud - vor fi în continuare supuși testelor obligatorii pentru COVID-19 și măsurilor de carantină la sosire.

În Grecia, măsurile antiepidemice au fost relaxate în cazul hotelurilor, cinematografelor în aer liber, piscinelor publice şi terenurilor de golf, potrivit Mediafax.

Zborurile internaţionale vor fi reluate pe aeroporturile din Atena şi Salonic pe 15 iunie, iar pe restul aeroporturilor pe 1 iulie. Pentru zborurile din ţări europene cu număr redus de cazuri de coronavirus, testarea pasagerilor la sosire se va face doar aleatoriu.

Facebook investeşte 10 milioane de dolari într-o campanie împotriva nedreptăţii rasiale... Medicul lui Berlusconi, declarație controversată: ”Coronavirusul nu mai există din punct de vedere clinic! Să încetăm te...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x