Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Eroina româncă din Italia! Face cornulețe de la 4 dimineața, pentru medicii care luptă cu virusul: „Îi văd când se duc la muncă, mă gândesc dacă îi mai văd și mâine”

O româncă stabilită în Italia coace cornulețe și le oferă medicilor din spitalul Santorso din Bologna, dorind astfel să contribuie și ea, cu ce poate, la ajutorarea celor care sunt astăzi eroi în halate albe.

La patiseria sa din Bologna, Maria Blaj frământă şi coace la foc automat produse pentru tot personalul medical al spitalului Santorso. Româncă se trezește la 4 dimineaţa pentru a se asigura că eroii din linia întâi primesc preparatele la timp pentru micul dejun.

O ROMÂNCĂ ARE GRIJĂ DE MEDICII SPITALULUI SANTORSO DIN BOLOGNA

„Sunt oameni extraordinari, sunt persoane care stau acolo 20 de ore. Stau departe de familie deja de două săptămâni pentru că le este frică să meargă acasă” (Maria Blaj)

Românca s-a stabilit în Italia în urmă cu 18 ani şi a deschis patiseria din Bologna în 2011. Pandemia i-a închis afacerea la începutul lunii, pe o perioadă nedeterminată. S-a hotarat insa sa faca o faptă bună și a sunat la cel mai apropiat spital.

Maria Blaj este o adevărată eroină în Italia

„De multe ori îi văd dimineaţa când se duc la muncă şi mă gândesc. Eu sper să îi văd şi mâine dimineaţă. Aş avea ocazia să mă odihnesc, dar nu o fac şi nu pot să o fac, pentru că nu aş reuşi să dorm cu gândul că eu pot să fac ceva pentru acei oameni şi nu-l fac” (Maria Blaj)

Maria Blaj este doar unul din românii ce îşi arată solidaritatea faţă de italieni. Doi tineri antreprenori din Iaşi au donat 5.000 de măşti unui spital din Peninsulă, iar un croitor român confecţionează chiar el măşti şi le oferă gratis celor care au nevoie.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro