Antena Căutare

Sondaj: 59% dintre americani l-ar vota pe Obama pentru un al doilea mandat

Un sondaj realizat de "The George Washington University/ Universitatea George Washington" pentru publicatia online Politico, arata ca 59% dintre americani l-ar vota "cu siguranta" pe presedintele Barack Obama pentru un al doilea mandat.

Cu toate acestea, 57% dintre cei 1.000 de cetateni intervievati nu sunt de acord cu felul in care Obama administreza economia Statelor Unite, dar admira performantele politice si militare ale acestuia. De asemenea, 72% dintre participantii la sondaj il apreciaza personal pe liderul american, in timp ce doar 52% ii admira munca de pana acum.

Desi presedintele Obama a castigat enorm in ochii alegatorilor odata cu uciderea lui Osama bin Laden, 82% dintre acestia spun ca "acest lucru nu aduce nici o schimbare in voturile lor", intrucat problema cea mai importanta cu care se confrunta America este de natura economica si nu militara sau "terorista".

Obama inregistreaza cele mai bune rezultate din istoria SUA in ceea ce priveste lupta impotriva terorismului: 72% dintre respondenti afirma ca au incredere in el pe aceasta tema, iar 61% aproba felul in care gestioneaza situatia in Afganistan, asta insemnand o crestere de 17 puncte in raport cu ianuarie.

Sursa: Antena3

SUA au datorii de peste 14.300 de miliarde de dolari... Alerta cu bomba in centrul Londrei: Mai multe strazi, inchise!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x