Ardeii grași pot fi roșii, verzi, portocalii și galbeni. Aroma acestor diferă puțin în funcție de culoare. Cei verzi sunt cruzi și au un gust ușor amărui, cu o aromă mai pregnantă de pământ.
Cei roșii, portocalii și galbeni sunt copți și au arome mai dulci. Aceste legume colorate sunt bogate în minerale și vitamine care pot aduce multe beneficii organismului.
Specialiștii au încercat să analizeze ce se întâmplă dacă sunt consumați de mai multe ori pe săptămână.
Ce conține un ardei gras
Nutriționiștii spun că un ardei gras de mărime normală poate conține aproximativ:
-31 calorii
-7 g carbohidrați
-5 g zahăr
-0 g grăsimi
-1 g proteine
-0 g grăsimi saturate
-5 mg sodiu
-187 mcg vitamina A
-152 mg vitamina X
-5 mcg vitmina K
Beneficiile consumului regulat de ardei gras
Dacă sunt consumați regulat, ardeii grași pot reduce inflamarea și balonarea din corp. Această legumă e bogată în phitochimicale și nutrienți care au proprietăți anti-inflamatoare și sunt antioxidanți naturali.
Un nou studiu a arătat că anuți compuși care se regăsesc și în planta care produce aceste legume poate ajuta la împiedicarea dezvoltării inflamației și balonării.
De asemenea, consumul îndelungat de ardei gras duce la scăderea șanselor de dezvoltare a afecțiunilor grave precum diabetul de tip 2 și boli cardiovasculare, potrivit eatingwell.com.
Ardeiul gras ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor pentru că această legumă conține carotenoide precum luteina și zeaxantina. Acești compuși ajută la păstrarea sănătății vederii.
Se pare că ardeiul gras portocaliu are cel mai ridicat nivel de zeaxantină, potrivit unui studiu din 2020 publicat în “Proceedings”.
Citește și: Topul alimentelor ultraprocesate care sunt bune pentru sănătate. Nimeni nu se aștepta la aceste produse
Acest compus chimic, zeaxantina, ajută și la îmbunătățirea sănătății ficatului și sporește sănătatea pielii.
De asemenea, consumul regulat de ardei gras ajută și la îmbunătățirea sistemului imunitar. Potrivit dieteticianului Krista Wale, dacă incluzi ardeii grași în alimentația ta zilnică, aceștia pot aduce un aport ridicat de nutriție pentru corpul tău, îmbunătățind sistemul imunitar.
Ardeii grași conțin de trei ori mai multă vitamina C decât o portocală.
Consumul ridicat de ardei gras ajută și la menținerea sănătății creierului și previne îmbătrânirea acestuia precum și confruntarea cu pierderi de memorie.
Enzimele care se regăsesc în aceste legume promovează și o digestie sănătoasă. Ardeii grași conțin fibre care țin sub control colesterolul și reglează zahărul din sânge, susținând dezvoltarea unu microbiom sănătos.
Citește și: Care e ora potrivită să iei prânzul. Un nou studiu scoate la iveală beneficiile mâncatului organizat pe ore
Pentru a te obișnui să consumi mai des ardei gras, îl poți integra în toate mâncărurile tale preferate, de la salate la supe și chiar drept garnitură pentru friptură.
A cheltuit 10 000 de lire pentru a arăta ca o pisică. Cum arată acum și ce a povestit despre dorința mai puțin obișnuită... Iluzia optică ce le-a dat bătăi de cap chiar și specialiștilor. Detaliile pe care puțini reușesc să le observe...