Antena Căutare

Cum trebuia să fie soția perfectă și ce trebuia să facă pentru soțul ei, conform unui ghid din anul 1955

Oameni din întreaga lume s-au mirat atunci când au descoperit ce reguli erau prezentate într-un ghid al bunelor soții, apărut într-o publicație din mai 1955. Lista cuprindea toate lucrurile pe care o soție trebuie să le facă în casă.

imagine cu o sotie in bucatarie Galerie
Un ghid publicat în anul 1955 explica ce regulie trebuie să respecte o soție perfectă | sursa foto: Shutterstock

Nu mai este o noutate faptul că fiecare perioadă istorică și cultură a avut așteptări diferite de la o femeie. În mai 1955, o publicație dedicată gospodăriei și intitulată Housekeeping Monthly a prezentat un ghiid al bunei soții, ce prezenta în detaliu ce reguli trebuie să urmeze o femeie dacă își dorește să fie o mamă și o soție perfectă.

Cum trebuia sa fie soția perfectă potrivit unui ghid publicat în anul 1955

Atunci când acest ghid a apărut pe internet ca o curiozitate din trecut, oameni din întreaga lume au reacționat imediat și au încercat să facă o comparație cu vremurile actuale. În mod firesc, societatea s-a schimbat și aceste reguli nu mai sunt actuale sau la fel de ușor de aplicat. Iată ce scria în ghidul soției perfecte din anul 1955:

Citește și: Când soțul a răcit, o femeie l-a dus acasă la soacră și mulți au criticat-o. Când au aflat detaliile, toți i-au dat dreptate

„Ghidul soției perfecte

  1. Pregătește cina din timp. Planifică din timp, chiar și cu o noapte înainte, pentru ca masa să fie gata atunci când soțul vine acasă. Acesta este un bun mod de a-i arăta că te-ai gândit la el și că te preocupă nevoile lui.
  2. Tuturor bărbaților le este foame atunci când se întorc acasă, așa că gândul unei mese gustoase (mai ales dacă e vorba despre mâncarea lui preferată) este cea mai bună întâmpinare după o zi de muncă
  3. Pregătește-te. Oferă-ți 15 minute de liniște ca să te odihnești și să te energizezi înainte de venirea lui. Împrospătează-ți machiajul, pune-ți o fundă în păr și încearcă să arăți cât mai bine. El vine acasă după o zi plină în care a stat printre alți angajați.
  4. Încearcă să fii ceva mai veselă și interesantă. După o zi lungă și plictisitoare, în mod sigur el are nevoie să îi dai o stare de bine, iar aceasta este datoria ta.
  5. Curăță mizeria și murdăria, înainte să vină el acasă. Mai verifică locuința cu puțin timp înainte de sosirea lui. Adună toate cărțile, caietele, jucăriile, hârtiile etc.
  6. În lunile cu frig trebuie să pregătești casa, pentru ca aceasta să fie călduroasă atunci când soțul tău se întoarce de la serviciu. Pregătește focul și fă-l să se simtă că a ajuns într-un adevărat rai de liniște și ordine. Tei vei simți și tu mult mai bine, având satisfacția că i-ai putut oferi confort

Citește și: Când soțul a auzit ce spune soția în somn, omul a mers la Poliție. Ce faptă de neimaginat a ieșit la iveală

  1. Pregătește copiii. Spală-i pe față și pe mâini, piaptănă-i și dă-le haine curate
  2. Copiii sunt mici comori și în mod sigur i-ar plăcea să îi vadă jucându-se cuminți. Redu zgomotul și încurajează-i pe cei mici să fie silențioși. Nu mai folosi mașina de spălat vase sau rufe, pentru ca în casă să fie liniște.
  3. Poartă-te ca și când ești fericită să îl vezi. Întâmpină-l cu un zâmbet larg, ascultă-l și arată-i că vrei să îi faci pe plac.
  4. Chiar dacă simți că ai multe lucruri să îi spui, atunci când tocmai a ajuns acasă nu e momentul potrivit. Lasă-l pe el să vorbească primul, fiindcă subiectele lui sunt mai importante decât ale tale.
  5. Fă noaptea să fie a lui. Nu te plânge dacă a ajuns târziu acasă sau dacă alege să servească cina în oraș fără tine sau dacă alege să plece să se distreze singur. Încearcă să îl înțelegi că are nevoie de liniște și relaxare.
  6. Scopul tău: să te asiguri că locuința ta este un cămin plin de liniște, ordine și armonie, în care soțul prinde forțe noi și se odihnește.
  7. Nu îl întâmpina cu reproșuri și probleme.
  8. Nu îl critica dacă a întârziat la cină sau dacă a stat toată noaptea plecat. Consideră că e un lucru minor față de tot ceea ce ar fi putut să îndure în timpul zilei.
  9. Fă-l să se simtă cât mai confortabil. Pune-l să stea cât mai confortabil în scaun și oferă-i ceva de băut (cald sau rece)
  10. Aranjează-i perna la spate și dă-i pantofii jos. Vorbește pe un ton cald, calm și relaxant.
  11. Nu îi adresa întrebări despre acțiunile lui și nu îi pune la îndoială deciziile și judecata. Amintește-ți că el e stăpânul casei. Nu ai dreptul să îl iei la întrebări.
  12. O soție bună își știe mereu locul.

Așa cum era de așteptat, acest ghid al soției perfecte publicat în anul 1955 a stârnit un val puternic de reacții la oameni din întreaga lume, potrivit celor de la littlethings.com.

Totuși, e important să reamintim faptul că este vorba despre un ghid al soției perfecte ce a fost publicat în urmă cu câțiva zeci de ani. De atunci, societatea s-a schimbat și lucrurile nu mai stau la fel.

Ce a putut să facă cea mai bună prietenă a unei mirese chiar înainte de nuntă, fără pic de reținere... A primit o amendă de 100 de lire sterline după ce a vizitat același fast-food de două ori într-o zi. Cum este posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x