Antena Căutare

De ce bețele de la acadele sunt goale în interior și au o gaură în capăt. La ce servește acest orificiu, de fapt

Mulți au observat că bețele de la acadele au o gaură în capăt, însă puțini sunt cei care știu care este explicația.

colaj foto cu imagini cu acadele Galerie
Descoperă care este motivul pentru care bețișoarele sunt goale în interior și au un orificiu la capăt | sursa foto: Profimedia/shutterstock

Încă de când eram copii am putut observa faptul că orice tip de acadea avea un băț gol în interior, ce prezenta în capăt un orificiu mic. Se pare că această gaură are un rol extrem de important, însă puțini sunt cei care știu explicația.

De ce bețele de la acadele sunt goale în interior și au o gaură în capăt. La ce servește acest orificiu, de fapt

Cu siguranță ai observat, fie în copilărie, fie în perioada adultă, că bețele de la acadele sunt goale în interior și au câte o gaură capăt. Nu puțini au fost cei care au folosit aceste bețișoare pe post de fluier, după savurarea bomboanei. Totuși se pare că adevăratul rol al acestui orificiu este cu totul altul.

Citește și: De ce au capacele pixurilor gaură în vârf. Explicația la care nu te-ai fi gândit

Primul și cel mai important motiv este cel care are legătură cu modul de fabricație al acadelelor. Se pare că producătorii realizează acest produs prin amestecului pentru acadea pe respectivul băț de plastic. Acest orificiu de la capătul bețișorului asigură faptul că partea dulce rămâne fixată de bețișor, fără a exista riscul ca ea să alunece sau să cadă.

Al doilea motiv pentru care bețișoarele de la acadele sunt goale în interior și au o gaură la capăt ține de siguranța clienților.

Citește și: De ce în pachetele cu ardei în trei culori nu se pun și ardei verzi, de fapt. Explicația care i-a surprins pe mulți

Practic, existența acestui orificiu are rolul de-a preveni sufocarea în cazul în care un copil sau un adult înghite bețișorul. Aerul poate trece prin respectivul orificiu, iar persoana poate respira, deși are bățul rămas în gât, până la momentul în care poate primi îngrijiri medicale, arată cei de la rd.com.

Citește și: De ce pizza este rotundă, dar este ambalată într-o cutie pătrată de carton. Explicația pe care nu mulți o știu

Tot din motive de siguranță, capacele pixurilor au și ele un orificiu în capăt. Potrivit Science Alert, gaura din vârful capacelor pixurilor ajută la reducerea riscului de sufocare. Se pare că mulți oameni mestecă uneori capacele pixurilor și acestea pot fi înghițite accidental. Dacă acestea rămân blocate în trahee, pot duce la consecințe fatale. În Statele Unite ale Americii mor aproximativ 100 de persoane anual din cauza sufocării cu capace de pix. Acest număr era mai mare în trecut, potrivit lui Matt Payton, scrie The Independent.

Iluzie optică de senzație! Privește poza și descoperă unde se află ursul polar. Care este răspunsul, de fapt... Iluzie optică virală! Privește atent imaginea cu lebădă și descoperă unde se ascunde inima. Puțini sunt cei care reușesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x