- MAREA PREMIERĂ Chefi la cuțite! Show-ul se vede luni, marți și miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY!
- Începe "În direct cu România"! De la 17:00, Mihaela Tatu te provoacă la cele mai aprinse dezbateri, pe Antena 1 și în AntenaPLAY!
Specialiștii sunt în stare de alertă și avertizează românii să aibă mare grijă la ce produse cumpără și pun pe masă, după ce s-a descoperit un detaliu șocant despre unul dintre cele mai frecvent consumate alimente de la noi! Este vorba despre măsline și pericolul neștiut!
După o analiză recentă, experții din domeniul alimentar au descoperit faptul că mai bine de 40% din măslinele comercializate în România sunt colorate în mod artificial și prezintă deci substanțe toxice pentru organism.
Măslinele înnegrite prin oxidare sunt obținute din măsline verzi sau blonde cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta în mod grav mucoasa gastrică și implicit sănătatea!
Mai mult decât atât, specialiștii avertizează să fim atenți inclusiv la cantitatea de sare, căci unele tipuri de măsline conțin o valoare aproape dublă față de doza recomandată pentru o zi, arată cei de la bugetul.ro.
Având în vedere aceste date, specialiștii recoamndă consumatorilor să consume măsline negre netratate și care sunt obținute din fructe recoltate la maturitate completă, conservate numai prin sărare.