Antena Căutare

„Merdé!” Franceza nu mai este cea mai sexy limbă din lume. Care i-a luat locul

Franceza a fost detronată după mulți ani din topul celor mai sexy limbi străine. O alta i-a luat locul și pare să atragă tot mai mulți adepți.

capul unei femei care privește în sus la saluturi în diferite limbi scrise pe o tablă verde Galerie
Franceza a fost detronată din topul celor mai sexy limbi din lume | Shutterstock

Franceza a ocupat timp de decenii topul celor mai sexy limbi străine. Conform unor statistici, de curând, aceasta a fost detronată. Cea care i-a luat locul ar putea surprinde pe mulți, însă experții vin cu argumente care susțin fenomenul.

Citește și: Patru dintre cei mai buni poligloți din lume au fost provocați să învețe limba română într-o oră. Cum a decurs experimentul

„Merdé!” Franceza nu mai este cea mai sexy limbă din lume. Care i-a luat locul

Conform unei surse, platforma Babbel a desemnat o altă limbă ca fiind cea care deține cel mai sexy accent din lume. Participanții la cel mai recent sondaj au avut motive întemeiate să o aleagă.

Citește și: Ce subiecte au picat la simulare Limba Română la Evaluarea Națională, clasa a VIII-a. Ce au avut de rezolvat elevii

Deși în 2017, în urma unui sondaj realizat pe 15.000 de persoane, limba franceză încă era considerată cea mai sexy, în acest an și-a pierdut locul din topul clasamentului.

Citește și: Cele mai căutate limbi străine din 2024. Engleza nu mai atrage interesul angajatorilor

Un sondaj realizat cu ajutorul a 6.000 de persoane din Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Germania și Statele Unite ale Americii s-a descoperit ce limbă este acum considerată „cea mai sexy”, „cea mai romantică” și „plină de pasiune”.

Răspunsul sondajului este limba italiană. Aceasta i-a luat locul limbii franceze, fiind acum considerată „cea mai sexy” și „cea mai romantică” limbă din lume.

Citește și: Cine e Gabriel Attal, noul prim-ministru al Franței. Are doar 34 de ani și trăiește în parteneriat civil cu un alt bărbat

Profesorul Noël Wolf explică fenomenul astfel: „Sunt câteva particularități ale limbii italiene care contribuie la asta. Creșterea și scăderea tonului în italiana vorbită poate crea o oarecare muzicalitate, pe care unii oameni o găsesc atrăgătoare și sexy.”

Citește și: Întrebarea de școală generală la care un adult nu reușește să răspundă în 20 de secunde. Care e răspunsul corect

„Anumite caracteristici fonetice (...) pot fi distinctive în italiană, ceea ce mulți consideră fermecător sau atractiv”, a mai adăugat el.

Citește și: Fiica legendei de la Chelsea s-a filmat goală în cadă. Tânăra le-a încins imaginația admiratorilor cu aceste ipostaze | Video

În urma acestui sondaj s-a observat că engleza britanică este considerată cea mai politicoasă limbă, în timp ce limba germană a fost desemnată ca fiind cea mai directă.

Cei care au realizat sondajul au analizat și comportamentul partenerilor care nu au aceeași limbă nativă.

Citește și: Bogdan Cristea, profesorul de limba română care a ajutat zeci de mii de elevi din România, în mod gratuit, trece prin clipe grele

Astfel că, în ceea ce-i privește pe englezi, 70% dintre aceștia consideră că ar ajuta la consolidarea legăturii emoționale dintre parteneri dacă ar învăța limba maternă a celuilalt.

Citește și: O pisică a parcurs 1.000 de kilometri pentru a-și căuta stăpâna. Unde a fost găsită

În 2017, lingvista Patti Adank, profesor la University College din Londra, menționa într-unul dintre studiile sale faptul că: „Vorbitorii de limbă engleză sunt arași de muzicalitatea altor limbi străine, precum franceza sau italiana.”

Nu face această greșeală. Ce flori nu este bine să oferi și de ce, mai ales de Ziua Îndrăgostiților... Un bărbat a cumpărat un broccoli și nu i-a venit să creadă ce a descoperit în interiorul legumei. A filmat totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x