Antena Căutare

Prăjitura lui mamaie, după rețeta Narcisei Birjaru de la „Chefi la cuțite”! Cum se face

Fanii emisiunii „Chefi la cuțite” au dorit să afle cum se face prăjitura lui mamaie, după rețeta Narcisei Birjaru de la „Chefi la cuțite”.

imaigne cu prajitura lui mamaie dupa reteta narcisei birjaru Galerie
Narcisa Birjaru de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit rețeta pentru prăjitura lui mamaie | Antena 1

Într-unul dintre dueluri, Narcisa Birjaru din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” a fost senzație și a obținut un punctaj mare cu prăjitura lui mamaie, o rețetă pe cât de simplă, pe atât de apreciată de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

Liderul echipei mov a dorit chiar s-o pregătească și la un battle, iar acest lucru i-a adus o victorie surprinzătoare.

Aceasta a fost momentul în care fanii emisiunii „Chefi la cuțite” au dorit să descopere care este rețeta pentru prăjitura lui mamaie, pregătită de Narcisa Birjaru.

Citește și: Foi de napolitane cu cremă caramel și glazură de ciocolată. Desert fără coacere

Ingrediente pentru rețeta de Prăjitura lui mamaie a Narcisei Birjaru de la „Chefi la cuțite”, sezonul 9

  • Foi de plăcintă
  • Iaurt 500 gr
  • Ouă 5 bucăți
  • Zahăr vanilinat
  • Fructe confiate sau stafide 200 grame
  • Zahăr după gust
  • Unt
  • Esență de vanilie
  • Zahăr pudră la final

Cum se face Prăjitura lui mamaie a Narcisei Birjaru de la „Chefi la cuțite”, sezonul 9

Batem albușurile cu un praf de sare, apoi adăugăm câteva linguri de zahăr (după gust) și se bate totul până ce obținem un amestec omogen, ca de bezea. Acesta este un pas important dacă ne dorim ca prăjitura lui mamaie după rețeta Narcisei Birjaru de la „Chefi la cuțite” să iasă cât mai fină și gustoasă.

Citește și: Narcisa Birjaru de la „Chefi la cuțite”, poză alături de soț. Cum arată bărbatul cu care s-a căsătorit la 14 ani

Gălbenușurile se mixează separat cu câteva linguri de zahăr și cu esența de vanilie. Aici putem adăuga pentru un plus de aromă și niște coajă rasă de lămâie. Peste gălbenușurile spumă se adaugă iaurtul, se amestecă bine, apoi se toarnă albușurile spumă și se amestecă ușor, ca la crema pentru tiramisu, cu mișcări de la baza vasului către marginea acestuia. Punem o foaie de copt în tavă, punem 4 foi de plăcintă unse bine cu unt și turnăm câteva linguri de compoziție, pe care o întindem cu ajutorul unei linguri.

Puteți presăra pe deasupra fructe confiate sau stafide. Se adaugă apoi alte câteva foi de plăcintă și se repetă indicațiile de mai sus, până la obținerea dimensiunii dorite. Rețeta Narcisei Birjaru pentru „prăjitura lui mamaie” se coace timp de 45 de minute la o temperatură de aproximativ 170 de grade (foc mediu), în cuptorul pe care l-am încălzit bine înainte.

Când plăcinta noastră cu iaurt a crescut o scoatem din cuptor, o lăsăm să se „odihnească”, apoi presărăm pe deasupra zahăr pudră, după gust.

În plin sezon al fructelor de vară gustoase și suculente, chiar merită să pregătești celor dragi deserturi care să le conțină în cremă sau aluat. Din seria celor mai apreciate și delicioase preparate dulci de sezon, îți propunem să testezi și o prăjitură cu vișine și iaurt.

Poftă bună!

Despre sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1

În sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu și-au ales trei echipe puternice alături de care au luptat pentru a ajunge în finală. După numeroase battle-uri palpitante și dueluri cu răsturnări de situație complet neașteptate, chefii se pregătesc să dea ultima bătălie culinară din acest sezon. Miza este uriașă și fiecare bucătar este gata să dea tot ce are mai bun pentru a-și demonstra priceperea în materie de gătit.

În ultimele ediții ale îndrăgitului show culinar, concurenți de toate vârstele și cu povești de viață suprinzătoare înfruntă așadar emoții uriașe și speră să ajungă până în marea finală, când se va afla cine este câștigătorul „Chefi la cuțite” sezonul 9.

Te așteptăm pe www.a1.ro să urmărești episoadele din producția „Speak@cuțite, ca să savurezi o extra porție de imagini din show-ul tău preferat.

Vrei sa filetezi sau să toci ca un chef? Ia-ți acum cuțitul original „Chefi la cuțite” >>> https://a1shop.ro

Nu rata marea finală „Chefi la cuțite” 2021, ce va fi difuzată pe 16 iunie, de la ora 20:30, la Antena 1.

Transformarea de excepție a lui Suzanne și a lui Alison după ce au câștigat lupta cu cancerul. Cum arată cele două acum... O tânără s-a mutat în casă nouă și a găsit o cheie veche, ce i-a atras atenția. Peste ce a dat când a folosit-o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x