Antena Căutare

Secretul constructorilor de sateliti-spion din timpul Razboiului Rece, dezvaluit dupa 45 de ani

Mai multi oameni de stiinta, ingineri si inventatori americani au lucrat timp de 10 ani la construirea satelitilor-spion pe care SUA i-a folosit in timpul Razboiului Rece pentru supravegherea URSS si a Chinei.

Potrivit Daily Mail, timp de 45 de ani acestora le-a fost interzis sa le spuna pana si sotiilor si copiilor ce lucreaza, abia acum putand sa dezvaluie misterele locului lor de munca.

Atunci cand se duceau la lucru, trebuiau sa poarte echipamente de protectie si sa fie complet dezinfectati. La serviciu vorbeau codat, iar uneori lucrau si cateva zile neintrerupt, fara sa poata sa dea vreo explicatie familiilor.

Echipa de constructori din orasul Danbury a contribuit la realizarea si lansarea pe orbita a 20 de sateliti. Unii dintre cei care au lucrat la proiectul cunoscut si sub numele de „Secretul" au murit inainte sa le poata explica celor dragi la ce proiect important au lucrat. Vaduva unuia dintre acestia a aflat abia acum ca infarctul suferit de sotul ei in timp ce era la serviciu a fost provocat de stresul urias la care era supus.

In ciuda restrictiilor impusei, unii constructori nu regreta experienta prin care au trecut. Este si cazul lui Al Gayhart, care a declarat ca a fost cea mai intensa, palpitanta si importanta experienta din viata lui.

Foto: wired.com

Se cauta voluntari pentru descoperirea extraterestrilor de pe Luna... Porumbeii, capabili sa numere la fel ca oamenii si primatele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x