Tinerele românce care au dezvoltat o aplicație împotriva agresiunii. Sunt eleve ale unui liceu din București

Cinci eleve din București au au fost premiate în competiția internațională de programare și antreprenoriat Technovation Girls, pentru cea mai bună apicație IT din Europa.

Tinerele românce care au fost premiate pentru o aplicație pe telefon

Shutterstock

Cinci românce, eleve în clasa a doisprezecea, la un liceu din București, fetele au dezvoltat cea mai bună aplicație IT din Europa și au ajuns în finala competiției internaționale Technovation Girls, un concurs de programare pentru fete, la care au și câștigat.

Tinerele românce care au dezvoltat o apicație IT pentru care au fost premiate European

Fetele care au format această echipă sunt: Ruxandra Stoica, Ilinca Pitiș, Ioana Badea, Eva Marinescu și Andreea Ghinescu, toate fiind eleve ale Colegiului Național Bilingv “George Coșbuc” din București, potrivit g4media.ro.

Tinerele au creat aplicația Safe Walk cu ajutorul căreia își doresc să ajute fetele, dar și femeile aflate în pericol pe stradă, care sunt hărțuite verbal sau chiar fizic.

Iată că această ediție Technovation din 2021 a adunat aproximativ 5.900 de fete (din peste 60 de țări). În total au fost dezvoltate circa 1.700 de aplicații mobile menite să rezolve problemele reale din comunitățile acestora.

Citește și: Ce întâmplă dacă nu accepţi ca WhatsApp să-ți partajeze datele cu Facebook, dar vrei să folosești în continuare aplicația

Fetele au folosit tehnologia pentru a rezolva problemele cu care se întâlnesc adesea, inclusiv violența domestică, poluarea apei sau accesul la educație.

Conform organizatorilor competiției, dar și a sursei citată mai sus, SafeWalk oferă o măsură inovatoare de siguranță care protejează fetele tinere de pericole atunci când se deplasează singure, declanșând o alarmă puternică menită să-l sperie pe atacator.

Ce spun tinerele despre aplicația pe care au dezvoltat-o împreună și la care au lucrat în echipă

„La început părea un pic complicat, dar după ce am găsit un mentor a fost foarte plăcut. Ideea aplicației a fost să ajute fetele să meargă noaptea pe stadă în siguranță. Aplicația noastră se numește Safe Walk. După ce apeși pe butonul alarmă se va auzi puternic un sunet care îl va face pe atacaqtor să fugă, iar apoi există un buton care se numește STOP care este fals, atunci când îl apeși mai începe o alarmă, iar în același timp telefonul înregistrează conversația și le-o trimite prietenelor din lista ta. Pe lângă aceste funcții, îți poți urmări prietenul pe hartă să vezi unde se află el”, au spus fetele în filmarea de promovare a aplicației.

Citește și: Orange alertează ultilizatorii de Android cu privire la un nou virus. O aplicație îți poate fura banii din cont

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

Tinerele și-au împărțit responsabilitățile foarte bine pentru a putea implementa aplicația.

Technovation este o competiție destinată fetelor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani pasionate de IT de mobil, prin care acestea dezvoltă aplicații inovatoare, menite să ajute comunitățile să rezolve probleme din viața de zi de zi.

Citește și: WhatsApp, schimbare majoră! Aplicația va putea funcționa în același timp pe mai multe dispozitive, fără conectarea la telefon

Competiția este organizată de Asociația Adfaber în jurul unor teme precum sărăcia, pacea, egalitatea, educația, mediul și sănătatea.

Fetele dezvoltă aplicații de mobil prin care oferă soluții pentru aceste teme, iar echipele alese sunt premiate la nivel internațional, dar și național prin Asociația Adfaber și sponsorii Adobe și Fitbit.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri