Antena Căutare

Un nou document istoric zguduie crestinismul! "Evanghelia sotiei" arata ca Iisus nu a fost celibatar

Un alt document descoperit de cercetatorii de la Harvard releva faptul ca Iisus ar fi fost casatorit cu Maria Magdalena.

Manuscrisul descoperit in colectia unui egiptolog german este scris in copta si a fost numit "Evanghelia sotiei lui Iisus". El a fost studiat de Karen King, profesor la Universitatea Harvard. Cercetatorul este convins ca bucata de papirus este autentica.

Potrivit textului, Iisus se adreseaza discipolilor sai, spunandu-le ca "ea (Maria Magdalena) va fi discipolul meu" si o prezinta pe aceasta ca fiind "sotia sa" cu care va locui.

Papirusul pare sa sustina o teorie frevcent vehiculata in ultimii ani, conform careia Maria Magdalena nu ar fi fost doar o prostituata care se caieste, asa cum este prezentata in Biblie, ci chiar sotia lui Iisus. Tema a fost preluata si de Dan Brown, in celebra sa carte "Codul lui Da Vinci".

"Abia la un secol dupa moartea Lui a aparut aceasta traditie care considera ca Iisus a fost celibatar", a declarat Karen King.

Cercetatorul este de parere ca fragmentul a fost scris in greaca, la un secol dupa crucificare, apoi tradus in copta.

In prezent, papirusul este analizat pentru a i se dovedi autenticitatea.

FOTO: Daily Mail

Comoara din Rusia! Un zacamant urias de diamante a fost descoperit in Siberia... Model pentru Africa: Povestea impresionanta a unei tinere orfane din Zimbabwe, care si-a luat viata in propriile maini...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x