Antena Căutare

Un nou document istoric zguduie crestinismul! "Evanghelia sotiei" arata ca Iisus nu a fost celibatar

Un alt document descoperit de cercetatorii de la Harvard releva faptul ca Iisus ar fi fost casatorit cu Maria Magdalena.

Manuscrisul descoperit in colectia unui egiptolog german este scris in copta si a fost numit "Evanghelia sotiei lui Iisus". El a fost studiat de Karen King, profesor la Universitatea Harvard. Cercetatorul este convins ca bucata de papirus este autentica.

Potrivit textului, Iisus se adreseaza discipolilor sai, spunandu-le ca "ea (Maria Magdalena) va fi discipolul meu" si o prezinta pe aceasta ca fiind "sotia sa" cu care va locui.

Papirusul pare sa sustina o teorie frevcent vehiculata in ultimii ani, conform careia Maria Magdalena nu ar fi fost doar o prostituata care se caieste, asa cum este prezentata in Biblie, ci chiar sotia lui Iisus. Tema a fost preluata si de Dan Brown, in celebra sa carte "Codul lui Da Vinci".

"Abia la un secol dupa moartea Lui a aparut aceasta traditie care considera ca Iisus a fost celibatar", a declarat Karen King.

Cercetatorul este de parere ca fragmentul a fost scris in greaca, la un secol dupa crucificare, apoi tradus in copta.

In prezent, papirusul este analizat pentru a i se dovedi autenticitatea.

FOTO: Daily Mail

Comoara din Rusia! Un zacamant urias de diamante a fost descoperit in Siberia... Model pentru Africa: Povestea impresionanta a unei tinere orfane din Zimbabwe, care si-a luat viata in propriile maini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x