Antena Căutare

Crin Antonescu: Democratia se bazeaza pe prezenta la vot, nu pe absenta de la vot

Presedintele interimar, Crn Antonescu, a rostit vineri seara, la Cotroceni, ultimul discurs in aceasta calitate, inaintea referendumului de duminica.

"Campania pentru referendum s-a desfasurat in termeni normali din punct de vedere democratic. Romania este un stat in care comportamentul democratic este matur. Nu suntem cu nimic mai prejos decat partenerii nostri din UE.

Am un mesaj destinat celor implicati in organizarea si desfasurarea referendumului. Le cer tuturor sa isi faca datoria in integralitate si sa impuna legea acolo unde este cazul.

Al doilea mesaj este destinat tuturor romanilor cui drept de vot. Dragi compatrioti, acesta este unul din cele mai importante castiguri intr-o democratie. Dreptul la vot este mijlocul fundamental al fiecarui cetatean de a decide.

Referendumul este singurul moment intre alegeri in care cetatenii aleg. Scopul unui referendum este cel de a afla care este vointa nationala. Dreptul la vot nu poate fi neglijat, irosit sau subestimat.

Nimeni nu poate fi obligat, fortat sa voteze, dupa cum nimeni nu poate fi obligat sa nu voteze. Nu trebuie sa uitam ca nimic trainic nu se aseaza in democratie decat prin participarea la vot.

Democratia se bazeaza pe participarea la vot, nu prin absenta de la vot. Sper ca referendumul va dovedi maturitatea romanilor."

Traian Basescu, despre Vila Dante: Ponta nu a putut sa intre pentru ca eu inotam... Ultimele pregatiri pentru referendumul de demitere a presedintelui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x