Antena Căutare

Decizia UEFA după incidentele provocate de suporteri la meciul România – Kosovo. Ce se întâmplă cu Federația Română de Fotbal

Incidentele provocate de suporteri la meciul disputat între România și Kosovo (2-0), din preliminariile EURO 2024, pe 11 septembrie 2023, nu au rămas fără ecou. UEFA a decis sancționarea Federației Române de Fotbal. Iată ce decizie a fost luată.

imagine cu bannerele care au dernajat la meciul romania - kosovo Galerie
Decizia UEFA după incidentele provocate de suporteri la meciul România – Kosovo. | Hepta.ro

Meciul de fotbal din preliminariile EURO 2024 a fost întrerupt timp de 50 de minute după ce grupul „Uniţi sub tricolor” au afișat un banner inscripționat cu mesajul „Kosovo e Serbia”.

Primele sancțiuni au venit de la Jandarmerie. Suporterii au fost scoși din tribune și s-au dat 17 amenzi în valoare totală de 8.000 de lei şi au fost întocmite trei acte de sesizare către organele abilitate, în conformitate cu prevederile legale.

Citește și: Partida România – Kosovo, difuzată la Antena 1, lider incontestabil de audienţă

Sancţiuni după incidentele care au avut loc la meciul dintre România şi Kosovo (2-0)

Partida dintre România și Kosovo a fost umbrită de comportamentul fanilor, iar UEFA a anunțat prim sancțiune în această situație. UEFA a comunicat oficial că a inițiat o procedură disciplinară împotriva Federației Române de Fotbal (FRF), prosport.ro. Conform declarației făcute publice de UEFA, FRF ar putea fi sancționată pentru mai multe abateri, inclusiv blocarea căilor de acces, utilizarea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte în teren, mesaje ofensatoare și comportament rasist.

Citește și: VIDEO! România - Kosovo 2-0. O victorie muncită pentru tricolori! Meciul s-a văzut LIVE pe Antena 1 și online în AntenaPLAY!

Sancțiunile jandarmeriei: „După întreruperea meciului, în urma consultării reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal şi ai UEFA, unul dintre obiectivele avute în vedere a fost detensionarea situaţiei, astfel încât meciul să fie reluat în condiţii de siguranţă, fără a-i pune în pericol pe ceilalţi spectatori şi de a nu se lua decizia anulării jocului sportiv. Astfel, jandarmii împreună cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal au intervenit imediat pentru a discuta cu membrii acestei facţiuni de suporteri pentru conştientizarea riscurilor asociate afişării mesajelor care incită şi pot crea o atmosferă tensionată în cadrul evenimentului sportiv şi riscului de a pierde meciul la ”masa verde”.

Menţionăm că, în urma consultării cu reprezentanţii UEFA şi cei ai Federaţiei Române de Fotbal, s-a hotărât de comun acord ca forţele de ordine să gestioneze această situaţie prin dialog, fără a fi nevoie de evacuarea persoanelor şi neexistând nicio solicitare din partea celor două foruri în acest sens. După evaluarea situaţiei şi obţinerea asigurărilor din partea suporterilor că astfel de comportamente nu vor mai avea loc, meciul a fost reluat în condiţii de siguranţă, fără a exista violenţe. Jandarmeria Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă speranţa că astfel de incidente nu se vor mai repeta şi că fotbalul va rămâne un mijloc de bucurie şi unitate pentru toţi suporterii”, se arată în comunicatul Jandarmeriei, potrivit AS.ro.

Citește și: iRoast, 12 septembrie 2023. O ediţie hazlie dedicată fotbalului românesc: „Am râs de mă dor dinţii!” | VIDEO. Ce roasturi au fost

Momentul în care tatăl lui Vlad Pascu intră cu scuterul în jurnaliști la scurt timp după ce soția sa a fost reținută 24 ... Cât este bursa pentru elevele gravide în anul școlar 2023-2024 și ce schimbări se aplică pentru celelalte tipuri de burs...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x