Antena Căutare

Stația de metrou supraterană Tudor Arghezi din Sectorul 4 a fost finalizată. De când va deveni funcțională și cum arată

Veste bună pentru bucureșteni. Stația de metrou supraterană din Sectorul 4 a fost finalizată. De când va deveni funcțională și la ce sumă se ridică investiția din bani europeni.

colaj stație de metrou și interiorul metroului cu scaune roșii si desene pe pereții trenului Galerie
Stația de metrou supraterană din Sectorul 4 a fost finalizată. De când va deveni funcțională | Hepta

Stația de metrou supraterană Tudor Arghezi din Sectorul 4 va fi următoarea după Berceni și va face legătura între zonele de la periferia Bucureștiului. Aceasta va avea o lungime de 1,6 kilometri, potrivit Spynews. Se pare că lucrările pentru noua stație de metrou au avut un termen de 24 de luni (din ianuarie 2021 până în 2023) și au fost gata mai devreme.

Citește și: De ce a fost blocat metroul în stația Obor și circulația a fost perturbată. Călătorii au fost rugați să părăseasca trenul

Când va deveni funcțională noua stație de metrou Tudor Arghezi

Noua stație de metrou de suprafață Tudor Arghezi, localizată pe Magistrala M2 Berceni-Pipera, nu a fost construită de Metrorex, ci a intrat în categoria proiectelor demarate de către Primăria Sectorului 4. Cu toate acestea, infrastructura va fi verificată de specialiști înainte de a începe să fie utilizată, potrivit acelorași surse menționate mai sus.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Proiectul a costat 50 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile, iar metroul va circula din primăvara lui 2023, după finalizarea testelor, potrivit Libertatea.

Citește și: Motivul pentru care metroul încetinește între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei în această perioadă. Explicațiile Metrorex

Care a fost mesajul Primăriei Sectorului 4

Stația de metrou Tudor Arghezi este „singura stație supraterană de metrou edificată pe două etaje”, aflată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură, a transmis instituția condusă de Daniel Băluță, citată de Libertatea.

„Banii europeni au reprezentat și reprezintă șansa acestei comunități, întrucât această stație este realizată ca și finanțare integral din bani europeni. Al doilea factor determinant a reprezentat solidaritatea instituțională, pentru că am realizat o premieră în administrație, și anume aceea în care un UAT s-a asociat cu Metrorex, cu Ministerul Transporturilor și împreună, după cum vedeți, într-un timp mai scurt decât cel contractual am reușit să finalizăm acest obiectiv de investiții”, a mai transmis primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, potrivit Antena3, citat de Spynews.

Se pare că stația Tudor Arghezi are un regim de înălțime de parter plus două etaje și este prevăzută cu cinci zone de acces pietonal. Accesul călătorilor pe peron se face cu șapte scări rulante și șapte lifturi.

Conform primăriei conduse de Daniel Băluță, noua stație este dotată cu centrale de detecție incendiu, cu alarmă la efracție precum și cu sisteme de tratare a aerului.

Planurile Primăriei Sectorului 4 nu se opresc aici, instituția finalizând Studiul de Prefezabilitate pentru extinderea Magistralei M2 Berceni-Pipera cu încă trei stații în comuna Berceni, din județul Ilfov. Contractul pentru studiile de prefezabilitate și de fezabilitate a fost semnat și are o valoare de cinci milioane de lei, potrivit Spynews.

Citește și: Ce se întâmplă cu timpii de așteptare de la metrou. Metrorex anunță schimbări ale intervalelor de succedare a trenurilor

De ce a încercat Kristine, solista din Calafat, să însuflețească o piață goală. Explicațiile organizatoarei evenimentulu... Cutremur în România cu magnitudinea 4.1, în judeţul Vrancea! Seismul a fost resimțit puternic în mai multe orașe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x