Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la circ
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Alertă ANM. Cod galben de ninsori în 22 de județe. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis o o avertizare de Cod galben pentru 22 de județe din România și prognoză specială pentru București, valabilă până miercuri, 13 ianuarie. Specialiștii anunță ninsori, lapoviță și condiții de polei.

Cod galben de ninsori în 22 de județe. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București

shutterstock

Meteorologii anunţă precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei în cea mai mare parte a ţării, până miercuri. Începând de duminică, de la ora 10:00 şi până miercuri la aceeaşi oră sunt aşteptate precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ şi polei. În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, iar local şi temporar va mai ninge.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h în regiunile sudice şi de 60...70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Meteorologii anunţă precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei în cea mai mare parte a ţării, până miercuri.

Citește și: Atenție, șoferi! Cum încălzești rapid mașina, în zilele reci! Trucul ce te salvează imediat

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 15...30 l/mp, potrivit news.ro.

Temporar va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei.

De asemenea, sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali sunt sub cod galben de ninsori, până luni la ora 14:00.

CFR: toate trenurile circulă normal

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este deschis pe toate liniile de cale ferată, însă circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare abundentă și pe alocuri viscolită), un număr redus de trenuri înregistrând întârzieri, potrivit digi24.

Pe raza regionalelelor CF București, Craiova, Timișoara, Iași și Galați sunt activate comandamentele locale (în stațiile mari) și personalul feroviar acționează și intervine pentru ca circulația feroviară să se desfășoare continuu și în siguranță.

Citește și: Cum trebuie alese anvelopele de iarnă și cum echipăm mașina pentru sezonul rece

Prognoză specială pentru București, valabilă până miercuri, 13 ianuarie.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București, valabilă până miercuri, 13 ianuarie. Specialiștii anunță ninsori, lapoviță și condiții de polei.

Astfel, prognoza specială emisă de ANM pentru București este valabilă în intervalul 11 ianuarie, ora 6:00 - 13 ianuarie, ora 10:00.

Luni, până la ora 14:00, vremea va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 3 - 7 cm. Astfel la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8 - 15 cm.

Citește și: Cea mai buna metodă pentru dezaburirea parbrizului. La ce truc apeleaza inclusiv inginerii NASA

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 35 - 45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad.

În intervalul 11 ianuarie ora, 14:00 - 13 ianuarie ora, 10:00, înnorările vor persista și temporar va mai ninge, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și condiții de polei.

Vântul va sufla slab și moderat (rafale de 30....40 km/h). Vor fi maxime în jur de 1 grad și minime de -2...0 grade.

Recomandari