ANM a emis o nouă avertizare de vreme rea. Ce zone sunt vizate de cod galben și până când este valabilă alerta meteo

ANM a emis o nouă avertizare de vreme rea. Țara continuă să fie afectată de ploi și intensificări ale vântului.

Meteorologii au emis o nouă avertizare

Shutterstock

Meteorologii au emis marți o nouă informare meteorologică valabilă pentru estul și sud-estul țării. ANM anunță ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului în perioada 2 iunie, ora 10:00 – 3 iunie, ora 12:00.

„În intervalul menționat, în regiunile estice, sud-estice, precum și în zona Carpaților de Curbură va continua să plouă în general moderat cantitativ și se vor acumula 10...20 l/mp și izolat 25 l/mp. Vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei în general cu viteze de 45...55 km/h și pe alocuri 60...70 km/h”, a anunțat ANM.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben Valabil de la : 02-06-2021 ora 10:00 până la : 02-06-2021 ora 15:00 pentru următoarele regiuni.

Ce zone sunt vizate de cod galben de vreme rea

În zona: Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;

Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;

Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m;

In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;

Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m;

În zonele menționate se vor semnala : intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 90 km/h, conform meteoromania.ro.

Cum va fi vremea în luna iunie

În intervalul 7-14 iunie temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudice și în cele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. La fel, însă, va fi și în săptămâna imediat următoare, până pe 21 iunie. Ploile vor fi abundente în regiunile centrale și nord-vestice, iar în restul țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Vremea în luna iunie 2021: Meteorologii anunță frig, ploi torențiale și temperaturi sub normalul periodei în aproape toată țara

Potrivit meteo.ro, valorile în termometre cresc spre sfârșitul lunii iunie, astfel că începând în 22 iunie temperaturile revin la normal.

A două jumătate a lunii iunie va aduce o vreme mai stabilă și o încălzire ușoară. Precipitațiile se vor diminua și se vor situa în limitele normale la nivelul întregii țări. În zonele nord-estice acestea pot fi chiar deficitare.

Din punct de vedere termic vom avea parte de primele zile caniculare din această vara (așteptate în ultimele zile ale lunii). În sudul extrem al țării se pot înregistra valori de până la 35-36 de grade Celsius, în timp ce temperaturile cele mai scăzute se vor înregistra în estul Transilvaniei și pe litoral, unde maximele nu vor trece de 30-32 de grade.

Ultimele știri