Antena Căutare

Meteo: val de căldură peste România. ANM anunță temperaturi record în acest weekend

Vremea va fi deosebit de frumoasă în acest weekend. Potrivit ANM, temperaturile pot ajunge până la 28 de grade Celsius. Maximele termice depășesc normalul acestei perioade.

Vremea va fi deosebit de frumoasă în acest weekend. Potrivit ANM, temperaturile pot ajunge până la 28 de grade Celsius. Maximele termice depășesc normalul acestei perioade.

Meteorologii anunță temperaturi de vară în mijlocul lunii octombrie. În acest weekend vremea fi caldă în majoritatea regiunilor. Temperaturile pot ajunge duminică până la 28 de grade Celsius.

Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul ANM, a declarat: „În acest weekend, vremea va fi frumoasă şi din ce în ce mai caldă, cu unele înnorări trecătoare. Vântul va suflă slab până la moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse sâmbătă între 17 şi 25 de grade, mai scăzute în special în estul Transilvaniei şi în zona Litoralului, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în partea de sud şi vest. Duminică şi mai cald, vor fi temperaturi maxime între 19 şi 28 de grade, cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei şi pe Litoral, cele mai ridicate în partea de sud a ţării”.

Vremea în weekend 12- 13 octombrie 2019 în București

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă în București, cu valori termice ce se vor încadra între 23˚C și Min: 8˚C. Vântul va sufla slab, cu 6 km/h dinspre V. Noaptea se anunță senină.

Duminică, temperaturile mai cresc cu două grade în București, atingând maxime de 25 grade C și minime de 7 grade C. Cerul va fi însorit, iar noaptea va fi senină. Temperaturile se mențin la același nivel și săptămâna viitoare.

Citește și: ANM: vremea în intervalul 14 - 21 octombrie. Răsturnare de situație, temperaturile cresc

Ciclon cu aer cald peste România

„Este vorba de circulaţia maselor de aer care se face în general pe direcţie nordică sau sudică. Când circulaţia aerului se face pe direcţie nordică, nord-vestică vorbim de o răcire, de o pătrundere de masă de aer mai rece, uneori mase de aer polar, iar când se face din direcţie sudică, sud-vestică discutăm de încălziri de creşteri ale valorilor termice. În general în perioada aceasta de tranziţie între anotimpuri, atât toamna, cât şi primăvara, avem astfel de perioade cu vreme mai caldă sau mai rece decât în mod normal până când se stabilzează circulaţia şi masele de aer'', a mai spus meteorologul de serviciu.

Sursa: mediafax.ro

Citește și: ANM: secetă mare în România! Zonele cele mai afectate de lipsa precipitațiilor

Vremea în weekend 12-13 octombrie 2019. Temperaturi de 25 grade C... Vremea 13 octombrie 2019. Temperaturi record pentru această perioadă, mercurul urcă până la 26 de grade C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x