Antena Căutare

Prognoza meteo pe 7 zile. Vremea se încălzește de marți. Câte grade sunt până duminică

Prognoza meteo pe 7 zile. Vremea se încălzește de marți, în toată țara, anunță meteorologii. Câte grade vor fi și ce anunță prognoza meteo de luni până vineri. 

Prognoza meteo pe 7 zile. Vremea se încălzește de marți. Câte grade sunt până duminică
prognoza meteo pe 7 zile luni- duminica

Prognoza meteo pe 7 zile. Vremea se încălzește de marți, în toată țara, anunță meteorologii. Câte grade vor fi și ce anunță prognoza meteo de luni până vineri.

Citește și vremea de azi

Potrvit vremea.ro, primele zile ale lunii octombrie vor aduce o vreme schimbătoare pe teritoriul țării noastre, în prima parte a intervalului cerul urmând să fie mai mult noros în jumătatea estică, aici fiind așteptate ploi temporare. Cu toate că nebulozitatea va fi relativ ridicată la nivel național, temperaturile nu vor scădea foarte mult și se vor încadra în general în normele climatologice ale perioadei. A două parte a intervalului va fi dominată de un regim anticiclonic, ceea ce va rezultă într-o vreme caldă pentru prima decadă a lunii octombrie, de asemenea și cerul urmând să se degajeze de nori în cea mai mare parte a teritoriului.

Luni vremea va fi închisă în regiunile extracarpatice ale teritoriului, unde local va plouă. Izolat în sud-est se vor acumula până la 15-20 de mm, dar în rest cantitățile de apa ce se vor strânge vor fi nesemnificative. Vântul va suflă moderat în sud-vest, nord-est și sud-est și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 17 și 22 de grade în Transilvania și Maramureș, 19-24 de grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Banatului), 15-20 de grade în Oltenia și 17-22 de grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Marți în prima parte a zilei va mai plouă slab în mod izolat în sud-estul țării, în restul teritoriului cerul urmând să fie variabil spre mai mult senin. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în nordul extrem al Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 22 de grade în Transilvania și Maramureș, 22-27 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 19-24 de grade în Moldova, cu valori ușor scăzute așteptate doar Obcinele Bucovinei.

Miercuri în prima parte a zilei vremea va fi frumoasă în toată țara, pentru că mai apoi cerul să se înnoreze treptat în regiunile intracarpatice, aici urmând să își facă intrarea, conform previziunilor Vremea.ro, un front atmosferic modest din punct de vedere al intensității. Va plouă pe arii relativ extinse în interiorul arcului carpatic după orele prânzului, însă ploile vor fi slabe cantitativ. Vântul va suflă moderat în cea mai mare parte a țării, slab spre moderat în sud-vest și moderat spre tare în nordul extrem al Moldovei. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 18 și 23 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 23-28 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Olteniei) și 20-25 de grade în Moldova.

Joi vremea se va răci în toată țara, urmând să devină ușor mai rece pentru începutul lunii octombrie (îndeosebi în Transilvania). Precipitațiile vor fi foarte puține și se vor semnala mai ales la munte sub formă de ploaie, dar și lapoviță și ninsoare la altitudini mai mari de 2000 de metri. Vântul va suflă tare în nord-estul țării și slab până la moderat, cel mult moderat în rest. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 13-18 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 18-23 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 14-19 grade în Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în extremitatea sudică a regiunii.

Vineri vremea va fi frumoasă în toată țara, cu un cer mai mult senin. Dimineață se va înregistra un îngheț ușor în depresiunile din estul Transilvaniei, însă un astfel de fenomen nu mai reprezintă ceva deosebit pentru zonă respectivă încă din a două decadă a lunii septembrie. Vântul va suflă slab până la moderat în jumătatea estică a țării și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 23 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în sudul Banatului și în Luncă Dunării.

În weekend vremea va fi frumoasă și caldă în toată țara, doar în vestul teritoriului în a două parte a zilei de duminică urmând să existe condiții pentru producerea unor ploi slabe, în mod local. Temperaturile maxime se vor situa în general între 20 și 27 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în Banat.

Vremea 1 octombrie. Prognoza meteo anunță ploi abundente. Când se încălzește... E panică! Meteorologii anunță ce e mai rău pentru România în perioada următoare: „Trebuie să ne pregătim!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x