Ingrediente
- Pentru 4 porţii:
- 1, 2 kg dovleac
- 30 ml ulei de măsline
- cimbru proaspăt
- 200 g ceapă albă
- 200 g morcov
- 200ml smântână lichidă 32% grăsime
- 50 g unt nesărat
- 800 ml supă de legume
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăţa dovleacul, se spală şi se pune într-o tavă la cuptor pentru 25 de minute alături de: ulei de măsline, sare, piper după gust şi cimbru.
Între timp se curăţa ceapă şi morcovul. Se spală, se porţionează “brunoise” şi se pun într-o oală alături de unt pe foc mediu. Se călesc.
După ce dovleacul este făcut se adăugă peste ceapă şi morcov şi se acoperă cu supă de legume.
Se asezonează, se adăugă smântână lichidă şi se amestecă cu blenderul.
Se strecoară prin sită fină şi se controlează asezonarea.
Se serveşte alături de crutoane, seminţe de dovleac prăjite sau bacon crocant.
Alex Iacob recomandă scoici Saint Jacques cu spumă de zmeură... Tort de ciocolată cu gem de caise preparat de Alex Iacob...