Ingrediente
- Pentru 20 de porţii
- 1 piept de pui tăiat fâşii (cât degetul mic)
- 1cutie lapte cocos
- 1 borcan unt de arahide
- 1 lemongrass
- 2 cepe eshalota
- 2 căţei usturoi
- 1/2 rădăcina ghimbir
- 50 ml sos soia
- 50 ml sos de langustine thailandez (Mega Image)
Mod de preparare
Sos satay
Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul şi lemongrass-ul. Se sotează cu puţin ulei până se amesteca aromele (3 minute la foc mediu) .
Se adaugă lapte de cocos și se fierbe la foc mic pentru 5 minute.
Se adaugă unt de arahide și se aduce la fiert. Imediat ce a dat un clocot, se ia de pe foc. Nu se lasă mai mult, pentru că altfel se separă.
Se asezonează după gust cu sos soia şi de langustine.
Atenție! a nu se folosi sare, sosurile sunt deja sărate.
Se lasă la temperatura camerei, timp de o oră, să se infuzeze.
Se adauga puiul şi se lăsă în sos cel puțin 3 ore să tragă aromele.
Apoi, cu puțin sos, se baga puiul la cuptorul încins la 180 grade aproximativ 10 minute (în funcţie de cât de gros este tăiat puiul).