Antena

Papanași din mămăligă. Rețeta datează din 1964 și e rapid îndrăgită de pofticioși

Papanașii i-au cucerit până și pe străini. Aromele contrastante se echilibrează perfect, dând un desert plin de savore.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 24 Octombrie 2024, 16:53 | Actualizat: Joi, 24 Octombrie 2024, 16:54
Galerie de imagini
Încearcă o rețetă neobișnuită de papanași
ProfiMedia

Papanașii sunt nelipsiți din meniul tradițional. Aceștia sunt căutați și de străinii care vin în vizită. Este un preparat care stârnește curiozitatea, deoarece îmbină dulcele cu săratul.

De-a lungul timpului, gospodinele au făcut ajustări diferite în funcție de regiune sau de poftele celor din jurul mesei.

Pe aceeași temă

Din 1964, datează o rețetă de papanași din mămăligă! Dacă ți-e poftă de un desert delicios, dar parcă ai vrea și ceva nou, poți încerca acești papanași deosebiți.

Pe aceeași temă

Papanași din mămăligă. Rețeta datează din 1964 și e rapid îndrăgită de pofticioși

Potrivit unei surse, rețeta aceasta apare în cartea Îndrumări practice pentru tinerele gospodine, publicată în 1964 de Elena M. Herovanu.

Elena M. Herovanu încapsulează în cartea sa nu numai rețete ale bunicilor sau părinților, ci și un anumit timp, o anumită mentalitate, o întreagă istorie.

Pe aceeași temă

Rețeta este pentru trei persoane și devine rapid preferata pofticioșilor de toate vârstele. Este rapid de preparat și mai întotdeauna se găsesc ingredientele deja în frigider.

Pe aceeași temă

Ingediente

Recomandari A1

- 5-6 linguri de mămăligă (resturi de la o masă anterioară)

- 250 grame de brânză de vaci sau de oi

- 2 ouă

- 2 linguri de făină de grâu

- 1 praf de sare (dacă brânza nu este suficient de sărată)

- 1 lingură de untură sau altă grăsime pentru prăjit, ori ulei sau unt

- câteva linguri de smântână (opțional)

Pe aceeași temă

Mod de preparare

Primul pas este să amesteci mămăliga cu brânza și ouăle. Dacă brânza este mult prea moale, poți adăuga făină de grâu pentru a închega compoziția și a putea modela papanașii.

Pentru a verifica dacă este destul de sărat, poți gusta amestecul. Dacă mai este nevoie de sare, poți adăuga acum în compoziție.

Pe aceeași temă

Trece-ți mâinile prin făină și începe să modelezi papanașii în bile de dimensiuni potrivite. Aplatizează-le ușor și fă o mică adâncitură în mijloc, astfel se vor coace uniform.

Se încinge untura sau uleiul și se prăjesc papanașii, până când devin rumeni pe ambele părți. Aceștia vor fi crocanți la exterior și cremoși în interior.

Pe aceeași temă

Se servesc cu smântână și dulceață, după gust. De asemenea, se pot mânca și simpli.

Acești papanași sunt o îmbinare deosebită de gusturi și texturi, care încântă orice pofticios.

Whatsapp LinkedIn
rețetă de papanași din mămăligă papanași din mămăligă papanași cu smântână și dulceață desert românesc
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Cum poți să te pregătești pentru epilarea braziliană. Sfaturi pentru o piele fină și catifelată Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat HelloTaste.ro
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de aur. Proprietarul nu știa... Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Importanța informării corecte în alegeri. Mihaela Miroiu: Prea multe instituții media și de sondare a opiniei... Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Tipuri de aparate dentare. Prin ce se diferențiază, cum se întrețin și ce efecte au în organism MediCOOL
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre... ZUTV
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru UseIT
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Hello Taste