Rețetă de papanași pufoși și delicioși. Ce trebuie să adaugi pentru a obține o textură perfectă
Papanașii sunt printre deserturile preferate ale românilor și nu numai, străinii fiind plăcut surprinși de acest preparat tradițional.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 27 Mai 2024, 15:35 | Actualizat: Luni, 27 Mai 2024, 15:36- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Papanașii sunt un desert versatil, putând fi asezonați atât cu dulceață, cât și cu creme de ciocolată. Însă mulți pofticioși tânjesc după o textură pufoasă. Trebuie să știe că este un ingredient anume care îi face pufoși precum cei de la restaurant.
Pe aceeași temăRețetă de papanași pufoși și delicioși. Ce trebuie să adaugi pentru a obține o textură perfectă
Acest preparat tradițional se află în topul preferințelor românilor. Conform unei surse, pentru a pregăti cei mai pufoși papanași este nevoie de un ingredient pe care aproape oricine îl are în casă, și anume esența de vanilie.
Pe aceeași temăIngregiente
- 500 grame brânză de vaci (bine scursă de zer)
- 3 ouă
- 250 grame făină
- 100 grame zahăr
- 200 grame smântână
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf sare
- coajă rasă de la o lămâie
- 200 grame dulceață de vișine sau afine
- esență de vanilie.
Pe aceeași temăMod de preparare
Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci și ouăle, după care se amestecă bine. Se adaugă zahărul aromele și bicarbonatul de sodiu și se amestecă din nou cu un tel sau cu o lingură. După ce s-au omogenizat, se adaugă treptat făina.
Atenție, aluatul nu trebuie frământat prea tare. Acesta nu trebuie să aibă o textură elastică, ci, din contră, trebuie să fie puțin lipicios.
Pe aceeași temăSe va presăra făină pe masa de lucru și se răstoarnă coca acolo. Aluatul se împarte în mai multe bucăți egale, după care se ia fiecare bucată și se formează o biluță mai mare și una mai micuță. În biluța mai mare se dă c degetul o gaură îndeajuns de mare încât să se coacă uniform și în interior.
Pe aceeași temăDupă ce s-au format bucățile se prăjesc într-o cantitate destul de generoasă de ulei, în care să se poată scufunda. Îniante de a adăuga aluatul în ulei, acesta trebuie să fie bine încins. După care se dă focul la mic și se lasă gogoșile în ulei până ce devin aurii.
Pe aceeași temăGogoșile de papanași se pot scoate pe o farfurie pe care s-au pus șervețele pentru a absorbi uleiul în exces. După care se trec prin zahăr și se pregătesc de servit cu smântână și dulceață sau ciocolată, după gust.
Această rețetă este simplă și rapidă și îndulcește orice pofticios nerăbdător.