Antena

Rețetă de papanași pufoși și delicioși. Ce trebuie să adaugi pentru a obține o textură perfectă

Papanașii sunt printre deserturile preferate ale românilor și nu numai, străinii fiind plăcut surprinși de acest preparat tradițional.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 27 Mai 2024, 15:35 | Actualizat: Luni, 27 Mai 2024, 15:36
Galerie de imagini
Papanașii sunt printre deserturile preferate ale românilor de toate vârstele
Shutterstock

Papanașii sunt un desert versatil, putând fi asezonați atât cu dulceață, cât și cu creme de ciocolată. Însă mulți pofticioși tânjesc după o textură pufoasă. Trebuie să știe că este un ingredient anume care îi face pufoși precum cei de la restaurant.

Pe aceeași temă

Rețetă de papanași pufoși și delicioși. Ce trebuie să adaugi pentru a obține o textură perfectă

Acest preparat tradițional se află în topul preferințelor românilor. Conform unei surse, pentru a pregăti cei mai pufoși papanași este nevoie de un ingredient pe care aproape oricine îl are în casă, și anume esența de vanilie.

Pe aceeași temă

Ingregiente

- 500 grame brânză de vaci (bine scursă de zer)

- 3 ouă

- 250 grame făină

- 100 grame zahăr

- 200 grame smântână

- 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Recomandari A1

- 1 praf sare

- coajă rasă de la o lămâie

- 200 grame dulceață de vișine sau afine

- esență de vanilie.

Pe aceeași temă

Mod de preparare

Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci și ouăle, după care se amestecă bine. Se adaugă zahărul aromele și bicarbonatul de sodiu și se amestecă din nou cu un tel sau cu o lingură. După ce s-au omogenizat, se adaugă treptat făina.

Atenție, aluatul nu trebuie frământat prea tare. Acesta nu trebuie să aibă o textură elastică, ci, din contră, trebuie să fie puțin lipicios.

Pe aceeași temă

Se va presăra făină pe masa de lucru și se răstoarnă coca acolo. Aluatul se împarte în mai multe bucăți egale, după care se ia fiecare bucată și se formează o biluță mai mare și una mai micuță. În biluța mai mare se dă c degetul o gaură îndeajuns de mare încât să se coacă uniform și în interior.

Pe aceeași temă

După ce s-au format bucățile se prăjesc într-o cantitate destul de generoasă de ulei, în care să se poată scufunda. Îniante de a adăuga aluatul în ulei, acesta trebuie să fie bine încins. După care se dă focul la mic și se lasă gogoșile în ulei până ce devin aurii.

Pe aceeași temă

Gogoșile de papanași se pot scoate pe o farfurie pe care s-au pus șervețele pentru a absorbi uleiul în exces. După care se trec prin zahăr și se pregătesc de servit cu smântână și dulceață sau ciocolată, după gust.

Această rețetă este simplă și rapidă și îndulcește orice pofticios nerăbdător.

Whatsapp LinkedIn
rețetă de papanași pufoși papanași rețetă rapidă de papanași papanași cu mântână și dulceață papanași cu smântână și cremă de ciocolată rețetă desert
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Vortex polar. Cod roşu, portocaliu şi galben de ninsori, viscol şi vânt în aproape toată ţara. Când ninge în Capitală
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o eră norocoasă pe 22 noiembrie 2024. Cine sunt nativii care vor avea parte de productivitate... Catine.ro
Thalía reapare în mediul online după ce a declarat că se retrage pentru o perioadă. A ținut să facă un anunț... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare Libertatea.ro
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor: „Suntem în ceasul al... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare HelloTaste.ro
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat Antena3.ro
Țările europene în care se vorbește cel mai bine engleza. Unde se află România în top useit
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se... Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cum arăta Catrinel Sandu acum 25 de ani, când era iubita lui Lucian Viziru. Transformarea divei e vizibilă, nu o... Playtech
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo Redactia.ro
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă" Observator
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie MediCOOL
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă HelloTaste
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal ProSport
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum va fi vremea la vot Gandul
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui au fost luați de autorități CanCan
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament DeParinti
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la... ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Hello Taste