Rețeta pentru clătite de post foarte pufoase. Care este trucul pentru o textură moale și aerată
Clătitele sunt printre deserturile preferate ale românilor. Fie dulci, fie sărate, acestea aduc zâmbetul pe buzele tuturor. Pot avea textura pufoasă și gustul delicios chiar și în post.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 05 Aprilie 2024, 17:03 | Actualizat: Vineri, 05 Aprilie 2024, 17:04- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Clătitele sunt desertul copilăriei la care poftește orice adult. Gustul acestora are capacitatea de a întoarce timpul. Acestea nu necesită multe ingrediente și nici foarte scumpe. Timpul rapid de preparare le face printre alternativele ideale chiar și ale celei mai ocupate persoane.
Pe aceeași temăRețeta pentru clătite de post foarte pufoase. Care este trucul pentru o textură moale și aerată
Dacă pentru a obține textura pufoasă a clătitelor este nevoie, de obicei, de lapte și ouă, există o variantă pentru a le înlocui, păstrând savoarea inițială.
Chiar și în post te poți bucura de niște clătite delicioase și pufoase.
Pe aceeași temăIngrediente
- 500 ml apă minerală
- 300 g făină
- 3-4 linguri ulei de cocos
- 1 praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
- coajă de lămâie sau de portocală
Mod de preparare
Într-un bol încăpător se amestecă apa minerală, uleiul de cocos, făina, un praf de sare și esența de vanilie sau zahărul vanilat. Se amestecă totul cu un tel sau cu mixerul până devine un aluat omogen.
Se lasă aluatul la frigider pentru o jumătate de oră.
Pe aceeași temăDupă care se încinge o tigaie cu puțin ulei și se toarnă din compoziția păstrată la frigider cu polonicul. Aluatul trebuie distribuit uniform în tigaie. Se rumenește clătita pe ambele părți pentru câteva minute.
Pe aceeași temăTrucul pentru a le păstra textura pufoasă este ca stratul de clătite adunate pe o farfurie să fie rotit tot timpul, astfel încât ultima clătită scoasă din tigaie să fie totdeauna baza celorlalte. Procedeul se repetă pentru fiecare clătită nouă.
Pe aceeași temăDupă ce se pune o clătită fierbinte deasupra, să fie întors întregul strat, astfel încât ultima să ajungă jos. Potrivit unei surse, aceasta este modalitatea prin care clătitele vor rămâne moi și pufoase. Acestea își vor păstra aspectul aerat și proaspăt timp îndelungat în urma condensului care se formează.
Pe aceeași temăClătitele dulci de post se pot servi cu dulceață, gem, miere sau alte creme tartinabile de post. Dacă nu se adaugă esențe și arome - esența de vanilie sau coaja de lămâie sau portocală - în compoziție și dacă uleiul de cocos este înlocuit cu cel de floarea soarelui, clătitele pot fi servite și cu umpluturi sărate.
Pe aceeași temăUmplutura pentru clătitele sărate poate fi cu spanac, ciuperci, tofu sau alte creme tartinabile de post.