Madălina Crețan a dezvăluit rețeta de prăjitură cu mac pe care a gătit-o la Chefi la cuțite. Ce ingrediente a folosit
După ce s-a salvat de la duel în proba ciocolatei, Mădălina Crețan a fost asaltată cu mesaje în care internauții îi cereau rețeta pentru prăjitura cu mac, devenită acum celebră. Fosta concurentă de la Chefi la Cuțite a dezvăluit rețeta.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 30 Noiembrie 2022, 13:13 | Actualizat: Vineri, 03 Martie 2023, 11:05Mădălina Crețan i-a cucerit pe cei trei jurați cu desertul ei făcut la Chefi la Cuțite. Soția lui NOSFE s-a salvat, obținând un punctaj foarte mare cu prăjitura cu mac pe care a gătit-o la duelul cu tema ciocolată, în ediția difuzată pe 22 noiembrie 2022.
Cum se prepară prăjitura cu mac pregătită de Mădălina Crețan, Lady NOSFE, la Chefi la cuțite
După ce echipa „de aur”, condusă de Chef Cătălin Scărlătescu a intrat la duel, concurenții au fost nevoiți să gătească cu ciocolată. Mădălin Crețan a mărturisit că nu știe prea multe rețete de dulciuri, însă a mizat pe o prăjituă pe care a învățat să o facă de la mama sa, încă din adolescență.
Pe aceeași temăAcesta a reușit să îi cucerească pe jurați, iar internauții au fost asaltat-o cu întrebări despre rețeta pentru celebra prăjitură cu mac. Astfel, după ce și-a recuperat contul de Instagram, soția regretatului NOSFE le-a făcut o surpriză prietenilor ei virutali și a dezvăluit rețeta pas cu pas, pe blogul ei.
Pe aceeași temăDe asemenea, ea a dezvăluit și câteva dintre secretele pe care le-a învățat de-a lungul timpului pregătind prăjitura cu mac, de la Chefi la cuțite și a mărturitsit că acesta era unul dintre deserturile preferate ale soțului său.
„Pentru prima etapă aveți nevoie de:
- o cană cu lapte (cca 300 ml)
- 2 căni de zahăr (cca 300 gr)
- 1 pachet de margarină/unt (200 gr)
- 100 gr mac
Secret: eu folosesc mereu ca și unitate de măsură cana, nu cântăresc. Rețeta originală este cu margarină și sunt cofetari care spun că sigur margarina aia are un scop precis, dar eu de ani de zile o fac cu unt și gustul este același.
Pe aceeași temăÎntr-o crăticioară puneți la fiert cele 4 ingrediente de mai sus și lăsați-le să dea în 3-4 clocote (adică lăsați pe foc până se formează o spumă deasupra). Amestecați constant. După ce se răcește compoziția adăugați:
- 4 gălbenușuri
- 2 căni de făină (300 gr sau aceeași cană de la început)
- 1 praf de copt (10 gr)
Esența de migdale (nu foarte multă pentru că veți transforma aroma în parfum și poate deveni deranjant)
Pe aceeași temăAmestecați bine și apoi adăugați cele 4 albușuri bătute spumă. (P.S. Eu am uitat de albușuri la Chefi la Cuțite în marea aia de emoții și tot am obținut 11 puncte, dar vă promit că această prăjitură completă este un desert de 15 puncte).
Pe aceeași temăTurnați compoziția într-o tavă de 30/20 cm tapetată în prealabil cu unt/ulei și făină și dați la cuptor pentru aproximativ 30 min, la 180 grade (verificați din când în când interiorul cu un bețișor de lemn, de frigăruie, iar în momentul în care scoateți bețișorul curat, fără aluat, prăjitura este coaptă).
Pe aceeași temăCât prăjitura stă la cuptor vă puteți ocupa de glazură pentru care aveți nevoie de:
- 10 linguri de lapte
- 1 cană de zahăr (150 gr)
- 5 linguri de cacao
Puneți aceste ingrediente la fiert si la primul clocot luați de pe foc și turnați peste prăjitură.
Secret: prăjitura se taie caldă și apoi se glazurează. O puteți orna cu fulgi de migdale, dar o puteți savura la fel de bine și fără”, a spus aceasta.
Pe aceeași temă