Obișnuiți să serviți ceva ușor și crocant printre mese, alături de copii și vreți să evitați produsele din comerț?
Iată cum puteți face sticksuri din zucchini sau din dovlecei la cuptor, pentru deliciul copiilor! Simplu, gustos și sănătos!
Ce ne trebuie pentru rețeta Sticksuri din zucchini sau din dovlecei la cuptor:
- 2 dovlecei cruzi, sau 2 zucchini
- 2 ouă
- 2 linguri lapte sau smântână
- sare și piper
- făină
- parmezan și pesmet
Rețeta Sticksuri din zucchini sau din dovlecei la cuptor - Mod de preparare
Spălăm bine dovleceii, îi secționăm transversal și le îndepărtăm partea cu semințe. Îi tăiem apoi în fâșii subțiri pe care le așezăm pe o suprafață plană și presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 10-15 minute, să elimine apa, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie.
Amestecăm cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper, adăugăm laptele sau smântână lichidă și 1 linguriță de făină.
Într-un bol, amestecăm parmezan cu pesmet în cantități egale, aproximativ 150-200 gr din fiecare.
Trecem sticksurile din dovlecei mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin amestecul de pesmet cu parmezan, exact ca la Rețeta de Dovlecei pane.
Așezăm sticsurile din zucchini sau din dovlecei într-o tavă, pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 15-20 de minute, la 200 de grade, sau până se rumenesc frumos la exterior.
Putem servi delicioasele Sticksuri din zucchini sau din dovlecei, simple, sau cu diverse sosuri delicioase cum ar fi: Sos de iaurt cu castraveți, Sos de brânzeturi, sau Sos de roșii.
Rețetă de chiftele din legume. Mai simple, mai sănătoase și mai gustoase.... Dulceață de coacăze roșii. Un plus de culoare și savoare pe raftul din cămară...