Antena Căutare

10 alimente pe care trebuie să le consumăm pentru a ne simți fericiți cu adevărat

Stresul, oboseala și rutina zilnică ne lovesc fizic și emoțional pe majoritatea dintre noi. Doctorii recomandă câteva alimente care ne vor veni în ajutor pentru îmbunătățirea stării de spirit. Prin introducerea acestor alimente în dieta dumneavoastră, vă veți simți mai bine, veți fi mai optimiști și nu veți mai lăsa problemele minore sau lucrurile care nu contează cu adevărat să vă strice starea de bine.

Stresul, oboseala și rutina zilnică ne lovesc fizic și emoțional pe majoritatea dintre noi. Doctorii recomandă câteva alimente care ne vor veni în ajutor pentru îmbunătățirea stării de spirit.

Prin introducerea acestor alimente în dieta dumneavoastră, vă veți simți mai bine, veți fi mai optimiști și nu veți mai lăsa problemele minore sau lucrurile care nu contează cu adevărat să vă strice starea de bine.

Din păcate, menținerea unei stări emoționale bune la nivel global poate fi reprezenta o misiune imposibilă, dar ce putem face fiecare dintre noi, este să reușim să ținem sub control fericirea zilnică și să prevenim schimbările rapide ale emoțiilor. Doctorii ne confirmă că una dintre soluții este consumarea unor alimente ale căror substanțe nutritive activează formarea neurotransmițătorilor, cum ar fi serotonina, care ne influențează semnificativ dispoziția, iar menținerea unui nivel bun de serotoină contribuie la menținerea unei bune dispoziții, reduce iritabilitatea și îmbunătățește calitatea somnului.

Stiind toate lucruruile acestea, cine nu dorește să experimenteze această combinație de stabilitate mentală și fizică în zilele noastre?

Pentru a beneficia și tu de această stare bună pe care toată lumea și-o dorește trebuie să știi că este nevoie de asimiliarea unor nutrient și ingredient active precum triptofan, teobromina, vitaminele B, magneziu, tirozină, fosfor, seleniu .

Citește și: Motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat. Ce beneficii aduce organismului

Vreți să știți cum puteți face asta? Includeți aceste alimente dieta dvs zilnică și în coșul de cumpărături:

1. Apă minerală naturală carbogazoasă/necarbogazoasă

Începem cu cel mai evident: unul dintre simptomele de anxietate este acela de a avea gură uscată. Numai atunci când bem apă și reușim să ne hidratăm puțin câte puțin reușim să ne simțim mai bine și să depășim starea de rău. Hidratarea corectă este importantă pentru starea noastră de spirit deoarece, de asemenea, atunci când nu suntem hidratați corect concentrația unui hormon numit cortizol, crește, acesta fiind responsabil cu starea de stres și sentimentul de anxietate. Din toate aceste motive, cel mai bun sfat este să vă calmați setea cu apă, iar starea dvs se va schimba imediat.

2. Morcovi

Vitamina B6 care se găsește în morcov este foarte utilă pentru a ne binedispune, deoarece crește efectul antistres. În plus, această vitamină intervine în producerea serotoninei și taurinei. Taurina exercită un rol de apărare al acidul gama amino butiric un alt neurotransmițător foarte important care modulează starea de spirit. Un deficit de acid gama amino butiric în creier este asociat cu simptome de anxietate, depresie sau insomnie, în timp ce în cantitate bună, acesta ne oferă o stare de calm. O veste exccelentă este că morcovii se pot consuma cruzi, deci nu este necesar să elaborezi rețete complicate pentru a beneficia de vitaminele lor în orice moment al zilei.

3 Bananele

Textura lor dulce și consistentă nu este doar delicioasă, ci conține precursori de dopamină. Dopamina este neurotransmițătorul entuziasmului, responsabil pentru a simți plăcerea în activitățile noastre zilnice. Pentru a avea o stare de spirit echilibrată, trebuie să eliberăm regulat dopamina în sângele nostru, iar nivelul scăzut ale acestei substanțe este asociat cu sentimente precum lipsa energiei și motivația și, în cazuri foarte grave, depresia.

4. Sardinele

Există mai multe motive pentru care populațiile care consumă cel mai albastru pește, Sardina, sunt populațiile cel mai puțin deprimate, iar unul dintre acestea este dieta lor bogată în omega-3. Acest acid gras, care poate fi obținut numai conumând pești precum sardinele, este capabil să reducă simptomele depresive cu până la 53%.

5. Năutul

Ca și în cazul consumului de pește și în cazul legumelor se știe că este necesar să mâncăm multe legume pentru un stil de viață sănătos. Dar și în acest caz, dacă ar fi să alegem o legume extreme de benefică, aceea este năutul.

Conținutul ridicat de fibre (atât solubile, cât și insolubile) al năutului, ajută la evitarea creșterii glucozei din sânge și, cel mai important, este că este bogat în vitamina B, în special acid folic, al cărui deficit ne afectează mental și fizic.

6. Cerealele integrale

Dovezile științifice corelează din ce în ce mai mult sănătatea bună a intestinului cu starea noastră de spirit. Și nu există o modalitate mai bună de a vă răsfăța decât de a consuma fibre solubile și insolubile deoarece, o mare parte din serotonina de care aveți nevoie nu este fabricată în creier, ci în această zonă anatomică. Cerealele integrale reprezintă o oportunitate pe care nu ar trebui să o pierdeți pentru a obține combinația perfectă de carbohidrați care vă încarcă de energi, dar cu fibre pentru a alimenta cele mai benefice bacterii din intestin, exact ce avem nevoie pentru a produce serotonină.

7. Carnea de curcan

Dacă ai posibilitatea de alege un tip de carne, alege fără ezitare carnea de curcan! Aceasta conține vitaminele B6 și B12, cele mai bune pentru sănătatea noastră emoțională și ceea ce este și mai important este faptul că există o combinație între magneziu, zinc și seleniu, trioul mineral perfect pentru a lupta împotriva depresiei.

8. Ciocolata neagră

Nu este un secret că suntem fericiți atunci când mâncăm ciocolată de orice fel, dar nu multă lume nu știe numele molecule care produce atâta fericire în viața noastră. Teobromina este un stimulent puternic care, atunci când ajunge în sistemul nostru nervos, acționează în mod similar cu cafeina, deși efectele sale sunt mai puțin puternice. Cel mai bun lucru este că, pe lângă faptul că ne încurajează și motivează, acesta activează circuitele de plăcere ale creierului nostru, ceea ce ne face să ne simțim bine. Desigur, pentru a profita de aceste efecte trebuie să fie o ciocolată cu cel puțin 75% cacao.

9. Iaurt natural

Pentru a înțelege beneficiile consumului de iaurt trebuie să vorbim din nou despre ceea ce este bun pentru bacteriile care trăiesc în intestinele noastre. O analiză a Universității din Virginia (SUA) a descoperit ceea ce noi toți am intuit: nu doar fructele și fibrele mențin acele bacterii, ci și lactobacilii prezenți în iaurtul natural le face fericite. Și cum deja știm că dacă intestinul nostru este fericit, suntem și noi de asemenea, fericiți. Trebuie să știți căiaurtul trebuie consumat fără zahăr, 100% natural, deoarece zahărul nu este bun pentru flora intestinală.

10. Cireșele

Doctorii au numit aceste fructe atât de iubite, aspirina naturală, întrucât conține o substanță numită anthocyanin, care îi face pe oameni mai fericiți. ALte fructe care o conțin sunt fructele roșii, în general cele de pădure. Medicii susțin că un consum regulat de astfel de fructe, înlocuiește cu success orice alt medicament.

Vouă ce alimente vă creează o stare de bine?

PlazaDent.ro - un cabinet stomatologic in Bucuresti performant... Studiu înfiorător. Ce conțin pastilele pe care le iau milioane de români. Sunt de-a dreptul otrăvitoare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x