Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit pentru astăzi două rețete simple și delicioase: Spumă de căpșuni & Macaroane cu brânză și sos tzatziki.
Rețetele Spumă de căpșuni & Macaroane cu brânză și sos tzatziki - Ingrediente
Rețeta Spumă de căpșuni - Mod de preparare
Căpșunile se spală bine, se curăță de frunze și codițe și se scurg foarte bine.
Albușurile se mixează spumă, cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până la realizarea unei bezele cristaline. Se încorporează în bezeaua de albușuri căpșuni strivite cu furculița. Spuma de căpșuni se asamblează în cupe, care se dau la rece pentru 1 oră.
Rețeta Macaroane cu brânză și sos tzatziki - Mod de preparare
Macaroanele se fierb în apă cu sare, după modul clasic. Se scurg, se trec prin jet de apă rece și se presară bânză rasă peste ele
Pentru sosul tzatziki, se taie castraveții în cuburi și se amestecă cu iaurt grecesc, sare, zeamă și coajă de lămâie și puțin usturoi frecat cu ulei de măsline.