Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Somon ca la Paris", pe bază de somon cu sparanghel și un sos de unt delicios.
Ingrediente pentru rețeta Somon ca la Paris
Mod de preparare pentru rețeta Somon ca la Paris
Somonul, curățat de oase și piele, se prepară pe grătar, asezonat cu sare.
Sparanghelul, curățat de cotoare, se fierbe în apă cu sare și zeamă de lămâie, pentru câteva minute.
Pentru sos, se topește untul la foc încet și se parfumează cu rozmarin, salvie, 2 felii de lămâie, două felii de lime și usturoi. Între timp, se freacă gălbenușurile cu sare. Când untul este ropit, se îndepărtează mirodeniile din el și se adaugă, treptat, peste gălbenușuri, amestecând ca la maioneză. Se fierbe din nou sosul, la foc încet, amestecând cu grijă, până devine consistent.
Servim somonul cu acest delicios sos și sparanghelul.
Poftă bună!