Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine fasole, ceapă, multă carne, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit Fasolachia.
Ingrediente pentru re'eta Fasolachia
Mod de preparare pentru re'eta Fasolachia
Ceapa curățată și tocată și 2-3 căței de usturoi, de asemeni, curățați și tocați, se călesc în ulei de măsline până își schimbă culoarea. Se adaugă roșiile decojite și tocate, sare și piper și se lasă sosul să fiarbă până capătă consistență, apoi se adaugă fasolea verde, curățată și ruptă în două. Se completează cu foarte puțină apă și se lasă mâncarea să fiarbă până când este bine scăzută. Se mai potrivește gustul cu sare și piper, iar la final, după stingerea focului, se mai adaugă 2-3 căței de usturoi tăiați rondele și verdeața tocată și se acoperă vasul pentru a se întrepătrunde aromele.
Poftă bună!