Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00iUmor

Vestea momentului pentru șoferii români! Schimbări uriașe în programul Rabla! Anunț important al ministrului Mediului

Vești bune pentru milioane de români! Cei care vor dori să îşi caseze autoturismele  nu mai trebuie să meargă la service pentru ITP. Ministrul Mediului a făcut anunțul

Vești bune pentru milioane de români! Cei care vor dori să îşi caseze autoturismele pentru Programul Rabla 2019, nu mai trebuie să obțină ITP! Când începe Programul Rabla și care va fi prima de casare

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat sâmbătă că inspecţia tehnică periodică (ITP) solicitată în Programul Rabla va fi eliminată pentru "o maşină care stă în curtea unui cetăţean".

"Am hotărât, făcând o analiză clară, la rece, şi am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o maşină care stă în curtea unui cetăţean să fie scos. Dacă eu am maşina în curte nu o să mă mai duc să plătesc o taxă în plus când pot să mă duc să o dau pentru a achiziţiona o maşină nouă. (...) De săptămâna trecută ordinul este deja postat pe site", a spus Graţiela Gavrilescu, la ”Income”.

Ea a declarat că această reglementare a fost luată pentru a nu bloca un program care "funcționează bine" de ani de zile:

"Interesul nostru este să le scoatem de peste tot, din parcări, din curţile oamenilor, nu avem nevoie sa blocăm acest sistem care este derulat de foarte mult timp şi care funcţionează foarte bine şi în sensul în care facem şi eforturi financiare pentru ca în fiecare an să reuşim să dublăm numărul de prime de casare. Atunci ar fi fost aşa, să zicem, un joc care nu ar fi fost corect", a precizat Gavrilescu.

Anul 2018 a fost un an prosper pentru programul rabla. Peste 30.000 de mașini cumpărate de persoanele fizice și peste 72 de autovehicule au ajuns în curțile societătțlor comerciale.

Guvernul a aprobat vineri bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, ceea ce a permis continuarea programelor guvernamentale 'Rabla clasic' şi 'Rabla plus.

De asemenea, Ministrul Mediului a anunțat bugetul alocat anul acesta pentru Programul Rabla:

"Vă informez că au fost adoptate de Guvern sumele pentru proiecte de interes de naţional. La Programul Rabla suma este de 322 milioane de lei. Asta înseamnă că aproximativ 35.000 de români vor putea să îşi achiziţioneze o maşină nouă şi nu numai persoanele fizice, dar şi persoanele juridice vor putea să acceseze Programul Rabla", a anunţat, vineri, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la finalul şedinţei de Guvern.

Nu s-a stabilit cu exactitate data începerii programului, însă a fost oferită o dată orientativă care se învârte în jurul zilelor de 5 - 6 aprilie, atunci când se preconizează că va fi lansat Programul Rabla clasic, pentru care prima de casare va fi de 6.500 de lei.

"Continuăm şi anul acesta reînnoirea parcului auto cu maşini nepoluante, maşini 100% electrice sau hibrid plug in sau hibrid, pentru care Guvernul a adoptat suma de 93 milioane de lei, buget care va putea să fie accesat atât de persoanele fizice, cât şi juridice", a spus ministrul Mediului.

Sursă:antena3

Recomandari