Antena Căutare

Care e cea mai bună oră la care să adormi și ce moment al dimineții este mai benefic pentru a te trezi

Există două aspecte importante de luat în considerare atunci când vine vorba de somn: cantitatea și consistența în timp. De aceea, este foarte importantă ora la care te așezi în pat să te odihnești, dar și cea la care te trezești.

femeie care doarme in asternuturi albe
Există două aspecte importante de luat în considerare atunci când vine vorba de somn: cantitatea și consistența în timp. De aceea, este foarte importantă ora la care te așezi în pat să te odihnești, dar și cea la care te trezești | Shutterstock.com

Dacă mergi la culcare când afară este întuneric poate fi mai ușor să adormi și, implicit, să te odihnești suficient. De asemenea, este important să te odihnești minim 7 ore pe noapte, în mod regulat, pentru a preveni potențialele consecințe asupra sănătății, spun specialiștii de la Healthline.

Care este momentul dimineții potrivit pentru a te trezi

Ideal este să adormi mai devreme și să te trezești la primele ore ale dimineții. Acest model se potrivește cu tendințele noastre biologice de a ne adapta programul de odihnă cu cel al soarelui.

Corpul uman și creierul răspund în mod natural la ciclurile mediului, cum ar fi răsăritul și apusul soarelui. Aceste cicluri ajută la reglarea tiparelor de somn și de veghe. Din acest motiv, este ideal să te trezești la răsăritul soarelui.

Citește și: Ce înseamnă dacă te trezești la 3 dimineața. Află ce mesaje îți transmite corpul tău

Totuși, ora exactă depinde de cea la care te pui în pat și cantitatea de somn de care ai nevoie joacă un rol important.

Citește și: Jireh s-a născut, spre surprinderea medicilor, cu o mulțime de pete negre pe corp. Ce sunt semnele care îi acoperă pielea

Cea mai bună oră la care să adormi pentru un somn odihnitor

Cel mai bun moment pentru a merge la culcare trebuie stabilit astfel încât să atingi recomandarea de somn pentru grupa ta de vârstă.

Așadar, vei găsi cel mai bun interval de somn dacă vei calcula în funcție de momentul în care trebuie să te trezești dimineața. Cum adulți trebuie să bifeze minim 7 ore de somn pe noapte, numără înapoi și găsește ora ideală la care ar trebui deja să fii pe tărâmul viselor.

Citește și: Felul în care dormi îți poate strica părul. Ce spun experții și cum poți preveni ruperea firelor

De exemplu, dacă trebuie să fii în picioare la 6 dimineața, este recomandat să fii în pat la 23:00.

O altă soluție este să găsești un program de somn pe care îl poți respecta în fiecare noapte, chiar și în weekend. Dacă schimbi programul, va fi dificil să revii la cel din timpul saptămânii.

Citește și: Femeia care susține că și-a cunoscut alesul inimii încă de când avea 3 ani. Cum arată acum cuplul și care e povestea, de fapt

Care este intervalul orar în care te odihnești cel ma bine

Totuși, când vine vorba de ora de culcare, experții spun că există o fereastră de câteva ore - între 20:00 și 00:00 - timp în care creierul și corpul tău au ocazia să bifeze toate ciclurile de somn de care au nevoie pentru a funcționa optim.

Citește și: De ce șoferii trebuie să deschidă ușa mașinii cu mâna dreaptă, atunci când vor să coboare. Explicația pe care puțini o știu

Jireh s-a născut, spre surprinderea medicilor, cu o mulțime de pete negre pe corp. Ce sunt semnele care îi acoperă piele... Doi tineri au cumpărat o plantă la preț de chilipir, dar apoi au descoperit ce „comoară” ascunde aceasta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x