Iată care sunt cele mai spectaculoase sate din inima Transilvaniei:
1. MICLOȘOARA, COVASNA
Sătucul din Covasna a fost scos la lumină de contele Kalnoky, prietenul prințului Charles. Înainte de Revoluție, contele a vrut să vină aici ca să-și cunoască rădăcinile. S-a îndrăgostit de România și a vrut să reînvie satul deja pierdut.
Acesta a renovat, cu atenție, patru case vechi țărăneșți din Transilvania de altădată și le-a mobilat cu piese recuperate de la localnici, iar astăzi este deschis turiștilor. Castelul Kalnoky se află la doar câteva minute de mers pe jos de casa de oaspeți. De asemenea, în zonă poate fi vizitat și Muzeul Vieții Transilvănene. Micloșoara este la 229 de kilometri de București. Se poate ajunge ușor pornind din Capitală, prin Valea Prahovei, urmând drumul spre Brașov – Baraolt – Micloșoara.
2. VALEA ZĂLANULUI, COVASNA
Valea Zălanului este un sătuc destul de izolat, rămas, cumva, neatins de modernitate. Nu are mai mult de 100 de locuitori, iar zona este incredibil de frumoasă. Domeniul se întinde la marginea satului, unde încep dealurile și pășunile. Satul este situat la 49 de kilometri de Sfântu Gheorghe și la 231 de București. Ultimii 6 kilometri sunt destul de anevoioși.
3. CUND, MUREȘ
Cund este un loc pitoresc care se află chiar în inima Transilvaniei, la 31 de kilometri de Târgu Mureș, la 23 de kilometri de Sighișoara și la 130 de kilometri de Cluj-Napoca.
4.BIERTAN, SIBIU
Satul Biertan este “must have-ul” unui călător pornit să exploreze satele Transilvaniei. Aici sunt peste tot case vechi săsești, ridicate în stil baroc, aliniate perfect, ca mici fortărețe. Biertan este atestat încă din anul 1224. Acum câțiva ani, în Biertan, a existat o închisoare matrimonială. Soții care aveau de gând să se despartă, erau închiși într-o cămăruță și erau nevoiți să împartă, zile-n șir, un singur pat, o singură masă, un scaun, dar mai ales, o singură lingură. Satul se află la 330 de kilometri depărtare de Bucureșți.
5. RICHIȘ, SIBIU
Lângă Biertan, la doar câțiva kilometri, găsim satul Richiș, numit și “Satul Străinilor”. Atrași de pitorescul dealurilor verzi și de liniștea asezării din valea Târnavei Mari, olandezi, nemți și americani și-au cumpărat, în acest colț de rai, case vechi, le-au recondiționat și le-au transformat în pensiuni rustice.
Străinii au chiar și o stradă, numită de săteni “Strada internațională”. Satul este situat la 19 kilometri de Mediaș, la 325 de kilometri de Bucureșți și la 366 kilometri de Iași. Biserica fortificată din Richiș este o minune. Este ridicată, în secolul al 14-lea. Inițial, a fost locul de rugăciune al călugărilor cisterciani, fiind transformată, apoi, în biserică catolică.
6. VISCRI, BRAȘOV
Retras de la drumul mare ce leagă Brașovul de Sighișoara, satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.
Micuța așezare a ieșit din anonimat și a fost pusă pe harta turistică a țării, după ce prințul Charles a vizitat-o de mai multe ori și chiar a cumpărat o casă aici. Asta i-a făcut pe oamenii locului să vadă potențialul turistic imens, pe care îl aveau fix la ei în curte. Localnicii nu-și închipuiau, vreodată, că vor primi turiști la ei acasă. Din București sunt 273 de kilometri, din Sibiu, 139 de kilometri, iar din Cluj 197 de kilometri.
Citește și:Consultații medicale gratuite în sate din România! Unde va ajunge „Caravana cu Medici”
Sursă: calatoriinbascheti.ro
Un pensionar a ajutat un traficant de droguri să scape, din plictiseală! „Omul se simte singur și...”... O româncă, șefă de promoție în America! Povestea buzoiencei care va opera primul sistem antibalistic Patriot al României...