Live acumAnimatie: O poveste incalcita
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Nu vă mai faceți griji pentru copii! Ce se întămplă cu virusul în corpul lor. Epidemiologii de top vin cu lămuriri

Doi epidemiologi de top din Marea Britanie susțin că există o serie de semnale care indică faptul că noul coronavirus ar putea să nu fie răspândit şi de copii la fel de mult ca de adulţi, transmite Retures.

Nu vă mai faceți griji pentru copii! Ce se întămplă cu virusul în corpul lor. Epidemiologii de top vin cu lămuriri

Există semne că noul coronavirus ar putea să nu fie răspândit atât de uşor de copii precum se întâmplă în cazul adulţilor, a susţinut în faţa Camerei Superioare a Parlamentului de la Londra dr. Rosalind Eggo, membră a comisiei de experţi care consiliază Guvernul britanic cu privire la răspunsul faţă de această boală infecţioasă.

Liderii internaţionali încearcă să ajungă la o concluzie cu privire la momentul în care să le permită elevilor să se întoarcă în băncile şcolilor, asta în timp ce Europa şi SUA încearcă să reia activitatea economică şi de pro

Klaus Iohannis, avertisment dur către români: "Ne îndreptăm spre un scenariu în care vom avea noi focare"
"Noi suntem de părere că micuţii se confruntă cu un risc mai scăzut de a contracta această boală, dar nu este ceva sigur. Suntem foarte siguri, însă, în ceea ce-i priveşte pe copii, că se îmbolnăvesc mai puţin sever decât adulţii şi că există şi date care arată că micuţii sunt mai puţin contagioşi decât adulţii, dar nu este sigur", a declarat Rosalind Eggo de la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

România mai pierde un medic în lupta cu noul coronavirus. Un chiururg de la Spitalul Universitar din București s-a stins din viață după ce s-a infectat cu COVID-19


John Edmunds, membru al Grupului de Consiliere Ştiinţifică în caz de Urgenţe (Scientific Advisory Group for Emergencies - SAGE), a declarat în faţa Comisiei pentru Ştiinţă din cadrul Camerei Lorzilor că i s-a părut surprinzător că noul coronavirus pare să nu fie răspândit de copii.

Vești excelente pentru români! Hotelurile de pe litoral îi aşteaptă pe turişti după 1 iunie, când se vor deschide și terasele


"Este neobişnuit să observi cum copiii nu par să aibă un rol în transmitere pentru că în cazul majorităţii virusurilor respiratorii şi a bacteriilor ei joacă un rol central, însă se pare că nu şi în acest caz", a susţinut Edmunds, profesor la London School of Hygiene and Tropical Medicine.


"Există un singur focar documentat asociat cu o şcoală - ceea ce mi se pare uluitor", a adăugat el.

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde? Temperatura la care „moare” COVID-19 - VIDEO


Ca o posibilă veste mai puţin bună, Edmunds a susţinut în faţa comisiei din Camera Lorzilor că imunitatea în faţa noului coronavirus ar putea să nu dureze mult timp.

Recomandari