Vremea 20 iunie 2019. Fenomene meteo extreme în toată România

 

Ziua de joi aduce fenomene meteo extreme în toată România. Potrivit ANM, vremea va fi capricioasă pe întreg parcursul zilei. Mai mult, nu scăpăm de caniculă și averse torențiale însoțite de grindină și descărcări electrice. Meteo 20 iunie 2019.

Vremea 20 iunie 2019. Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat în majoritatea regiunilor, dar și în general instabilă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități local în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și căderi de grindină, în zonele de deal și munte, în regiunile sud-estice și nord-vestice și pe arii restrânse în rest. Cantitățile de apă vor fi pe suprafețe mici mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade.(stirimeteo.com)

Citește și: Vremea în București. Prognoza meteo pe 7 zile: Ploi și grindină

Vremea în București 20 iunie 2019. Potrivit ANM, Vremea călduroasă va persista, iar gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat. Cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara vor fi perioade în care temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie și posibil căderi de grindină. Maximele termice vor fi de 30...32 de grade, iar minima de 18...19 grade.

ANM, averitizare meteo. COD GALBEN

Meteo România. Avertizare meteo valabilă în intervalul 19 iunie, ora 10 – 20 iunie, ora 23. În intervalul menționat instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.
Notă: Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Citește și: Vremea 18 iunie - 15 iulie 2019. Află când scăpăm de precipitațiifacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI