Ingrediente
- 100 g hrisca
- 100 g orez basmati
- o jumatate de rata
- 10 g sare
- 10 g piper
- 10 g turmeric
- 10 g cordamon
- 10 g curry
- 20 g coriandru verde
- 10 g coriandru macinat
- 150 g ardei gras (rosu,verde,galben)
- 80 g dovlecel
- 120 g cartof
- 60 g usturoi
- 120 g ceapa alba
- 120 g morcov
- 90 g ardei iute
- 100 ml ulei
- 150 g iaurt
- 20 g menta
Mod de preparare
Iosif Stefanescu a castigat passcardul in ultima editie Top Chef, cand l-a impresionat pe chef Hadad cu o "mancare nepaleza de rata, cu mozaic de hrisca si orez". Sa aflam reteta sa:
Rata se dezoseaza si se taie cubulete de marime medie.
Oasele ramase se pun la fiert impreuna cu un morcov, ceapa, sare, piper si seminte de cordamon.
Hrisca si orezul se pun la fiert in apa cu sare. Dupa gatire, se scurg si se amesteca, formand un mozaic.
Intr-o craticioara, se soteaza carnea cuburi, impreuna cu amestecul de condimente asiatice formate din turmeric, curry si coriandru macinat.
Se adauga cartofii cuburi si ceapa tocata, ardei iute tocat si putin cite putin din supa de oase.
Cand carnea este gatita, sosul trebuie sa fie de o consistenta medie cremoasa. Se soteaza separat ardeiul gras si ceapa, taiate cuburi mari, ardeiul iute tocat marunt, usturoi, sare si piper. La sfarsit, se adauga coriandru verde tocat.
Intr-o farfurie usor adinca, se formeaza un turnulet de mozaic, carnea si sosul se pun de jur imprejurul turnuletului, iar, deasupra, se pun legumele sotate.
Din iaurt si menta se face un sos care sa ,,racoreasca’’din iutimea acestui preparat. Asta e tot, reteta este gata!
Pofta buna!